bezár
 

színház

2019. 10. 03.
CAFe Budapest: Lakásszínházi előadások is a programban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
CAFe Budapest: Lakásszínházi előadások is a programban Különleges lakásszínházi előadások is szerepelnek a pénteken kezdődő CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjában.

Az idei fesztiválon debütáló #kapucsengő sorozat keretében öt lakásszínházi előadásnak ad otthont a Deák tér szomszédságában található KuglerArt Szalon. Az összegzés szerint Kőszegi Edit filmrendező 2007 óta működő galériájának intim terében testközelből figyelhetik meg a nézők a színészeket és a történéseket. Pénteken a TÁP Színház a Sokadik pillangó című művet mutatja be. Az előadáson női sorsok, társadalmi szerepek kerülnek fókuszba, miközben a felelősségvállalás és alkalmazkodás kérdését is sajátos szemszögből járhatja körül a közönség Andai Kati, Fátyol Kamilla, Háda Fruzsina és Keresztény Tamás segítségével.

Szkéné színház

Egy különleges női sors ismerhető meg az Égnek a begóniák című produkcióban, amelyhez a dramaturg-rendező Tóth Réka Ágnes Ady Endre múzsájának, Csinszkának a leveleiből, naplóbejegyzéseiből és verseiből válogatott. Csinszkát Sztarenki Dóra személyesíti meg. Jancsó Sarolta élőzenés aláfestéssel veszi birtokba a szalont, sőt a gangot is: Mándy Iván alakját idézi meg a hajdani rádiójátékok összetéveszthetetlen hangulatát és világát, valamint Mándy emlékezetes írásait felelevenítve. Slam, költészet és stand-up comedy találkozik a két ismert slammer, Horváth "Színész Bob" Kristóf és Tunyogi Imre "Tunyi" Bolondok napja címet viselő produkciójában. Az előadásban - amely arra is reflektál, hogy bizonyos csoportok évszázadokon át nem mondhatták el a történeteiket - a FO-CI slam poetry díjnyertes csapatának tagjai a féloldali bénulással és enyhe értelmi fogyatékkal született Tunyogi Imre személyes vallomásán keresztül tartanak tükröt a világnak. Ugyancsak két férfi áll a Mrozek híres darabját, az Emigránsokat továbbgondoló Dettre Gábor-rendezés középpontjában, amely két emigráns történetével kísérel meg választ adni a kérdésre: száműzetésük oka bennük vagy a külvilágban keresendő? A szereplők között van Csányi Dávid, Fátyol Kamilla, Kálid Artúr és Mucsi Zoltán.

A lakásszínházi programokról és a fesztivál további programjairól a www.cafebudapestfest.hu oldalon találhatók információk.

HIRDETÉS

banner

Kép: https://szinhaz.org

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Színház a koronav idején (1) Színház a koronav idején (1)
Dream Team, Cie Two in One, Civil Negyed*
Interjú Marsalkó Eszterrel Skóciáról, sokszínű színházi tevékenységeiről, aktuális lehetőségekről
színház

Audiovizuális színházélmény mindenkinek Audiovizuális színházélmény mindenkinek
Kulturális javaslatok otthonra

Más művészeti ágakról

Kettős interjú a Békeidő rendezőjével, Hajdu Szabolccsal és a film egyik meghatározó szereplőjével, Wrochna Fannival
Claudio Monteverdi: Poppea megkoronázása
Lichter Péter – Máté Bori: A horror filozófiája


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés