bezár
 

zene

2019. 10. 03.
Indul a Budapest Ritmo világzenei fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Indul a Budapest Ritmo világzenei fesztivál Az ingyenes showcase nappal a Szimplában ma indul a Budapest Ritmo világzenei fesztivál, amelyen idén Lengyelország zenéje áll a fókuszban.

A Hangvető és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál által megszervezett fesztivál mai showcase napján fellép a magyar Babra, iNosnach és Le Rom, a brit-török-szerb-bolgár She'Koyokh, a belgrádi Naked és a zágrábi Kazan. A fesztivál első hivatalos napján, pénteken áll színpadra a Romano Drom 20. születésnapját ünneplő produkciója sok régi taggal az Akvárium Klubban. Szintén pénteken zenél a norvég harmonikás, Gabriel Fliflet, a spanyol-olasz-belga-francia Rumbaristas, Gisela Joao fado előadó, valamint Aszma Hamzaui, aki a gnaua hagyományait ápolja női csapatával, a Bnat Timbouktou-val.

Szombaton lép fel a néhai zöldfoki-szigetei énekesnő, Cesária Évora pályája előtt tisztelgő Cesária Évora Tribute, az etióp funk ikonikus figurája, Girma Béyéné, aki a francia Akalé Wubéval játszik, koncertet ad továbbá a cádizi flamenco-énekes, Javier Ruibal, a magyar-ecuadori-perui Los Orangutanes, a szerb Marko Markovic zenekara, illetve az albán csellista, Redi Hasa és az olasz énekesnő, Maria Mazzotta duója.

A Budapest Ritmo idei fókuszországa, Lengyelország zenéje a fesztivál zárónapján számos produkcióban mutatkozik be. A Kroke két magyar fúvóssal, Dresch Mihállyal és Borbély Mihállyal lép fel, Szilágyi Áron és a Zoord a Warsaw Village Band vezetőjével, Maciej Szajkowskival és Weronika Monka hegedűssel ad közös koncertet, de bemutatkozik a kasubföldi rezesbanda, a Bubliczki és a szenegáli-lengyel koprodukció, Mamadou Diouf & Yama Soon is.

HIRDETÉS

banner

Idén is lesz nemzetközi konferencia (pénteken és szombaton szintén az Akváriumban), a témák között szerepel a lengyel népzenei színtér, a roma kultúra európai beágyazódása vagy egy Európai Zenei Megfigyelőközpont létrehozása.

A kép forrása az esemény facebook oldala. 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Claudio Monteverdi: Poppea megkoronázása
zene

RÉGI CSIBÉSZEK RÉGI CSIBÉSZEK
Szabó Sándor, a „gulyáskommunizmus” popfotósa*

Más művészeti ágakról

gyerek

Mesél az erdő Mesél az erdő
Gyereknapra, szeretettel
Kettős interjú a Békeidő rendezőjével, Hajdu Szabolccsal és a film egyik meghatározó szereplőjével, Wrochna Fannival


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés