bezár
 

irodalom

2019. 10. 11.
Csaknem 400 magyar kötet mutatkozik be a 71. Frankfurti Könyvvásáron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csaknem 400 magyar kötet mutatkozik be a 71. Frankfurti Könyvvásáron Számos magyar kiadó mutatkozik be csaknem 400 kötettel a 71. Frankfurti Könyvvásáron október 16. és 20. között a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) által rendezett kiállításon.

A MKKE mellett társkiállítóként a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a Stuttgarti Magyar Kulturális Intézet képviseli Magyarországot az idei Frankfurti Könyvvásáron, amelynek díszvendég országa Norvégia. A PIM biztosítja a magyar kiállítás pénzügyi forrásait - olvasható a MKKE szerdai közleményében.

A magyar kiadók bemutatkozásának helyet adó stand a könyvvásár ötödik pavilonjának földszintjén található. A stand terveit a Demeter Design Studio készítette. Az alkotókat a Bauhaus tektonikus térrendszerei, valamint kísérleti grafikai irányzatai inspirálták. A mobil térelválasztóként funkcionáló molinókon magyar írók kezei sejlenek fel, amelyek aztán egy interaktív animációban kelnek életre.

Magyarország a 70-es évek eleje óta vesz részt a nemzetközi könyvkereskedelem és könyvkultúra legkiemelkedőbb eseményeként számon tartott Frankfurti Könyvvásáron. A magyar stand hivatalos megnyitója október 17-én, csütörtökön lesz.

 

Kép: korosiprogram.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Tóth Kinga AnnaMaria sings/singt/énekel című kötetének bemutatója
irodalom

Az Élet és Irodalom Könyvtolmácsok című beszélgetéssorozatának első alkalma
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés