bezár
 

film

2019. 12. 05.
Elindult a nevezés a 2020-as BuSho Film Fesztiválra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elindult a nevezés a 2020-as BuSho Film Fesztiválra December 1-jén megkezdődött a nevezés a a 16. BuSho Fesztiválra, fikciós, animációs és kísérleti kategóriákban várják a rövidfilmeket.

A fiatal filmesek összefogásában 2004 őszén létrejött fesztiválra 2018. január 1. után készült, 30 percnél rövidebb filmekkel lehet nevezni. A kor követelményeihez igazodva apróbb módosításokat végeztek a szabályzatban és az online nevezési felületen is. A nevezéseket kizárólag a filmfreeway valamint a festhome oldalon lehet elküldeni.

Határidő: Április 1

A fesztivál történetében a 3. alkalom hozta meg az igazi nemzetközi áttörést, 2007-ben, melyen már 45 ország képviseltette magát. A BuSho név egy szójáték eredménye (Budapest Short – budapesti rövid), mely azonban egy tradicionális dél-magyarországi népszokásra, a télűző Busójárásra utal.

A szervezők egyik legfőbb feladatuknak tekintik a Közép-Kelet Európai audiovizuális szektor kulturális identitásának felzárkóztatását, fejlesztését, bemutatását világszerte, ezzel megkönnyítve a szakemberek piacra jutását. Fiatal alkotóknak szeretnének lehetőséget biztosítani a bemutatkozásra és az önmegvalósításra, ezáltal egy közösen megszülető új európai érték létrehozására.

HIRDETÉS

banner

A versenyprogram mellett panorámavetítések, fesztiválok válogatásai, filmes iskolák bemutatói és különböző workshopok színesítik a programot.

Forrás: BuSho

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Anna Winger, Alexa Karolinski: Unorthodox
Great Gerwig: Kisasszonyok
6. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, BIDF

Más művészeti ágakról

gyerek

Mesél az erdő Mesél az erdő
Gyereknapra szeretettel
Gyermekkönyv-illusztráció kiállítás online a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria oldalán
Interjú Virágh András Gáborral díjakról, pályája alakulásáról, az aktív zenélés szerepéről a komponálásban
The Lazys: Tropical Hazards (2018)


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés