bezár
 

film

2019. 12. 05.
Elindult a nevezés a 2020-as BuSho Film Fesztiválra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elindult a nevezés a 2020-as BuSho Film Fesztiválra December 1-jén megkezdődött a nevezés a a 16. BuSho Fesztiválra, fikciós, animációs és kísérleti kategóriákban várják a rövidfilmeket.

A fiatal filmesek összefogásában 2004 őszén létrejött fesztiválra 2018. január 1. után készült, 30 percnél rövidebb filmekkel lehet nevezni. A kor követelményeihez igazodva apróbb módosításokat végeztek a szabályzatban és az online nevezési felületen is. A nevezéseket kizárólag a filmfreeway valamint a festhome oldalon lehet elküldeni.

Határidő: Április 1

A fesztivál történetében a 3. alkalom hozta meg az igazi nemzetközi áttörést, 2007-ben, melyen már 45 ország képviseltette magát. A BuSho név egy szójáték eredménye (Budapest Short – budapesti rövid), mely azonban egy tradicionális dél-magyarországi népszokásra, a télűző Busójárásra utal.

A szervezők egyik legfőbb feladatuknak tekintik a Közép-Kelet Európai audiovizuális szektor kulturális identitásának felzárkóztatását, fejlesztését, bemutatását világszerte, ezzel megkönnyítve a szakemberek piacra jutását. Fiatal alkotóknak szeretnének lehetőséget biztosítani a bemutatkozásra és az önmegvalósításra, ezáltal egy közösen megszülető új európai érték létrehozására.

A versenyprogram mellett panorámavetítések, fesztiválok válogatásai, filmes iskolák bemutatói és különböző workshopok színesítik a programot.

Forrás: BuSho

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Todd Haynes: Sötét vizeken
70. Berlinale, 2020. február 20–március 1.
Guy Ritchie: Úriemberek
J.J. Abrams: Skywalker kora

Más művészeti ágakról

irodalom

Lesi Zoltán: A tökéletes német nő I. Lesi Zoltán: A tökéletes német nő I.
A szerző előadásában
art&design

Egy utópia újrafelfedezése Egy utópia újrafelfedezése
Mattis Teutsch – Avantgárd és konstruktív realizmus című kiállításáról
Interjú Balog Dóra színésznővel tanulásról, Svájcról, útkeresésről és kulturális különbségekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés