bezár
 

zene

2020. 01. 27.
Virtuóz örömzenével kezdődik a Fővárosi Palotakoncertek hangversenysorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Virtuóz örömzenével kezdődik a Fővárosi Palotakoncertek hangversenysorozat Virtuóz örömzenével kezdődik a Magyar Kamarazenekar Fővárosi Palotakoncertek elnevezésű hangversenysorozata február 9-én a Pesti Vigadóban.

A Cimbalomvarázs című nyitóesten többek között Liszt Ferenc, Saint-Saens, Vivaldi, Brahms és Dinicu művei szólalnak meg Lisztes Jenő cimbalomművész közreműködésével. Lisztes Jenő fellépett már a világ legrangosabb koncerttermeiben, tizenkét évesen megnyerte a Rácz Aladár Cimbalomversenyt, részt vett több hollywoodi produkció létrejöttében, a legutóbbi Sherlock Holmes című mozifilmben is az ő cimbalomjátéka hallható - közölte az együttes az MTI-vel.

A sorozat második estjén Nőnap a Palotában címmel Joseph Haydn d-moll vonósnégyese, Wolfgang Amadeus Mozart D-dúr divertimentója, Franz Schubert c-moll Quartettsatz, valamint a C-dúr vonósnégyes hangzik el március 7-én a Duna Palotában. A különleges műsor mellett nőnapi meglepetéssel is készül a Magyar Kamarazenekar Bánfalvi Vonósnégyese.

A sorozat a Magyar Kamarazenekar Bánfalvi Vonósnégyesével zárul március 29-én a Magyar Rádió Márványtermében, ahol Joseph Haydn g-moll Reiterquartett, W. A. Mozart G-dúr vonósnégyese és Alekszandr Borogyin D-dúr vonósnégyese szólal meg.

A Fővárosi Palotakoncertek hangversenysorozatot harmadik alkalommal rendezik meg Budapest patinás palotáiban. Az esteken az épületek miliőjéhez illő műsorral várják az érdeklődőket, akikkel megismertetik az épületek történetét, érdekességeit is.

A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren elismerés övezi, a magyar és külföldi fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt.

Kép: Pesti Vigadó facebook oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

NKS + FDM Crew, StreetROYAL – Instant-Fogas Komplexum, december 14.
Händel oratóriuma az Erkel Színházban, először az Opera műsorán
Október 30-án fellépett a Yellow Mood és a Folksteps a Három Hollóban
Interjú Baráth Emőke énekművésszel a hazai és a külföldi éneklés hatásmechanizmusáról, koncerttermekről és operaszínpadokról, valamint marketinglehetőségekről

Más művészeti ágakról

irodalom

Nem nő árvalányhaj Nem nő árvalányhaj
Fekete Vince: Vargaváros, Budapest, Magvető, 2019.
irodalom

„Second hand magyarok” a Kis Présházban „Second hand magyarok” a Kis Présházban
György Alida és André Ferenc szerzői estje
6. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, BIDF
art&design

Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon Észak-Kaliforniai művészidentitással Magyarországon
Interjú Simon-Mazula Tiborral pályakezdésről, az USA-ban töltött évekről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés