bezár
 

zene

2020. 01. 27.
Virtuóz örömzenével kezdődik a Fővárosi Palotakoncertek hangversenysorozat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Virtuóz örömzenével kezdődik a Fővárosi Palotakoncertek hangversenysorozat Virtuóz örömzenével kezdődik a Magyar Kamarazenekar Fővárosi Palotakoncertek elnevezésű hangversenysorozata február 9-én a Pesti Vigadóban.

A Cimbalomvarázs című nyitóesten többek között Liszt Ferenc, Saint-Saens, Vivaldi, Brahms és Dinicu művei szólalnak meg Lisztes Jenő cimbalomművész közreműködésével. Lisztes Jenő fellépett már a világ legrangosabb koncerttermeiben, tizenkét évesen megnyerte a Rácz Aladár Cimbalomversenyt, részt vett több hollywoodi produkció létrejöttében, a legutóbbi Sherlock Holmes című mozifilmben is az ő cimbalomjátéka hallható - közölte az együttes az MTI-vel.

A sorozat második estjén Nőnap a Palotában címmel Joseph Haydn d-moll vonósnégyese, Wolfgang Amadeus Mozart D-dúr divertimentója, Franz Schubert c-moll Quartettsatz, valamint a C-dúr vonósnégyes hangzik el március 7-én a Duna Palotában. A különleges műsor mellett nőnapi meglepetéssel is készül a Magyar Kamarazenekar Bánfalvi Vonósnégyese.

A sorozat a Magyar Kamarazenekar Bánfalvi Vonósnégyesével zárul március 29-én a Magyar Rádió Márványtermében, ahol Joseph Haydn g-moll Reiterquartett, W. A. Mozart G-dúr vonósnégyese és Alekszandr Borogyin D-dúr vonósnégyese szólal meg.

A Fővárosi Palotakoncertek hangversenysorozatot harmadik alkalommal rendezik meg Budapest patinás palotáiban. Az esteken az épületek miliőjéhez illő műsorral várják az érdeklődőket, akikkel megismertetik az épületek történetét, érdekességeit is.

A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren elismerés övezi, a magyar és külföldi fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt.

Kép: Pesti Vigadó facebook oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről
The Underground Jazz Scene in Budapest Today: an Adventurous Introduction (Inverted Spectrum Records 2023)
Dukay Barnabás és Szécsi Lőrinc művei Pécsen

Más művészeti ágakról

színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés