bezár
 

színház

2020. 03. 23.
A Magyar Teátrumi Társaság köszöni a kormány döntését
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Teátrumi Társaság köszöni a kormány döntését A Magyar Teátrumi Társaság üdvözli és köszöni a kormány döntését, mellyel a kultúra területén, különösen pedig az előadó-művészetben dolgozók számára anyagi könnyebbségeket biztosít.

"A koronavírus-járvány következtében elrendelt veszélyhelyzetben az előadó-művészeti produkciók (színház, tánc, opera, zene, cirkusz) elmaradnak: a döntést helyesnek tartjuk és támogatjuk. Ez azonban azt jelenti, hogy az előadó-művészeti intézmények és művészek részben munka nélkül maradtak, bevételeik csökkentek, illetve akár teljesen el is maradnak" - olvasható a közleményben.

Szkéné színház

Mint írják, a kormány döntései lényegesen elviselhetőbb helyzethez juttatják a kulturális intézményeket és a területen dolgozóknak, azok családjainak, a szabadúszó művészeknek, a háttérmunkában tevékenykedőknek "nagy és példaértékű segítséget jelentenek".

A Magyar Teátrumi Társaság arra kéri az előadó-művészeti intézményeket és a művészeket, az intézmények munkatársait, hogy minden tőlük telhető módon támogassák az egészségügyi dolgozókat, személyes és intézményi erejüket felhasználva kérjék az embereket a járvány leküzdését segítő szabályok betartására és egyben készüljenek arra a - remélhetően közeli - időre, amikor újraindulhat a kulturális élet.

A szervezet arra ösztönzi az előadó-művészeti intézményeket és a művészeket, hogy használják ki az online tér lehetőségeit abból a célból, hogy a kulturális értékek a kényszerszünet ideje alatt is eljussanak az emberekhez, különösen a fiatalokhoz - tartalmazza a közlemény.

Fotó: Wikipédia

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban
Üvöltő szelek musical az Eötvös 10-ben

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés