bezár
 

színház

2020. 03. 23.
A Magyar Teátrumi Társaság köszöni a kormány döntését
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Teátrumi Társaság köszöni a kormány döntését A Magyar Teátrumi Társaság üdvözli és köszöni a kormány döntését, mellyel a kultúra területén, különösen pedig az előadó-művészetben dolgozók számára anyagi könnyebbségeket biztosít.

"A koronavírus-járvány következtében elrendelt veszélyhelyzetben az előadó-művészeti produkciók (színház, tánc, opera, zene, cirkusz) elmaradnak: a döntést helyesnek tartjuk és támogatjuk. Ez azonban azt jelenti, hogy az előadó-művészeti intézmények és művészek részben munka nélkül maradtak, bevételeik csökkentek, illetve akár teljesen el is maradnak" - olvasható a közleményben.

Szkéné színház

Mint írják, a kormány döntései lényegesen elviselhetőbb helyzethez juttatják a kulturális intézményeket és a területen dolgozóknak, azok családjainak, a szabadúszó művészeknek, a háttérmunkában tevékenykedőknek "nagy és példaértékű segítséget jelentenek".

A Magyar Teátrumi Társaság arra kéri az előadó-művészeti intézményeket és a művészeket, az intézmények munkatársait, hogy minden tőlük telhető módon támogassák az egészségügyi dolgozókat, személyes és intézményi erejüket felhasználva kérjék az embereket a járvány leküzdését segítő szabályok betartására és egyben készüljenek arra a - remélhetően közeli - időre, amikor újraindulhat a kulturális élet.

A szervezet arra ösztönzi az előadó-művészeti intézményeket és a művészeket, hogy használják ki az online tér lehetőségeit abból a célból, hogy a kulturális értékek a kényszerszünet ideje alatt is eljussanak az emberekhez, különösen a fiatalokhoz - tartalmazza a közlemény.

Fotó: Wikipédia

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE.HU --

A Magyar Távirati Iroda (MTI) nagy múltú magyar állami hírügynökség, melynek története az 1880-as engedélyeztetésig nyúlik vissza.


További írások a rovatból

színház

Fiatal alkotók és a kreativitás színháza Fiatal alkotók és a kreativitás színháza
FACT a Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2020. február 6-9.
Interjú Geréb Zsófia színház- és operarendezővel magyarországi és külföldi tanulmányokról, lehetőségekről, tervekről
Interjú Vági Bencével az újcirkusz formáiról, az alkotóművészek sokszínűségéről, a fiatalok lehetőségeiről
színház

Találkozás a szabadsággal Találkozás a szabadsággal
A szökés a Vígszínházban – egy téma továbbélésének lehetőségei


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés