bezár
 

színház

2020. 04. 17.
A közönség közreműködését kéri a Royal Shakespeare Company
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A közönség közreműködését kéri a Royal Shakespeare Company A globális közönség közreműködését kéri a Royal Shakespeare Company abban, hogy együtt ünnepelje vele a nagy drámaíró, William Shakespeare születésnapját április 23-án.

"A világjárvány elválaszt bennünket egymástól, de még soha nem volt ennyire szükség a történetekre, mint most" - üzente a közönségnek Gregory Doran, a Shakespeare-társulat művészeti igazgatója.

Szkéné színház

A társulat a honlapján (rsc.org.uk) közzétett felhívásában arra kérte a közönséget, hogy osszák meg a Shakespeare iránti szeretetüket bármilyen kreatív módon, ami csak eszükbe jut, és így legyenek részesei a valaha megrendezett legnagyobb Shakespeare-ünnepnek.

Az ötletek között említették, hogy az emberek - legalább két méternyi távolságból - kiáltsanak át egy Shakespeare-monológot a szomszédságba, játsszák el a balkonládákban növekedő zöldségek között a Rómeó és Júlia egy jelenetét, vonják be akár a háziállataikat is, fessenek egy képet vagy meséljenek el egy Shakespeare-drámát emojikkal.

"Ki tudná jobban kifejezni közös reményeinket, szorongásainkat, félelmeinket és örömünket, mint William Shakespeare?" - tette fel a kérdést Doran.

A közönség Shakespeare-videóit és képeit a #ShareYourShakespeare hashtaggel lehet posztolni az Instagram, a Twitter vagy a YouTube közösségimédia-oldalakra a társulatnak. A legjobb videókat április 23-án, a drámaíró születésnapján nyilvánosságra hozzák egy nagyszabású online Shakespeare-előadás keretében.

Az angol drámaíró, költő és színész 1564. április 23-án született Stratford-upon-Avonben és 1616-ban hunyt el.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Vendégségben Patikánál Vendégségben Patikánál
4. emelet, 66-os csengő
Interjú Hudi Lászlóval a Mozgó Ház Társulásról, munkamódszerekről, külföldi lehetőségekről
A Trojka Színházi Társulás Dekameron2020 című színházi kísérletéről
Színház a karanténból – Kincses sziget a londoni National Theatre-ből

Más művészeti ágakról

irodalom

Protokoll a Prae Kiadó könyvheti bemutatóin Protokoll a Prae Kiadó könyvheti bemutatóin
2020. szeptember 17-20.
Az első Veszprém-Balaton Filmpiknikről
irodalom

A 91. Ünnepi Könyvhét prospektusa A 91. Ünnepi Könyvhét prospektusa
Digitális Könyvhéthez digitális prospektus
Interjú Varga Veronika színésznővel a nyelv és a színész közötti térről, a hagyományos útról és arról, milyen két országban is otthon lenni


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés