bezár
 

gyerek

2020. 04. 21.
Esti Mesés Vers Percek gyerekeknek
Művészek, sportolók, közszereplők olvasnak Erdős László verseiből
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Esti Mesés Vers Percek gyerekeknek "Egy fordított világban minden megtörténhet! A gonoszból jó tündér válik, a rosszból jó manó lesz, az állatok különleges tulajdonságokkal bírnak, a hétköznapi dolgokból kis csodák, a kis csodákból pedig hatalmas, földöntúli csodák születnek." - olvashatjuk Erdős László Fordított Világ című rendhagyó verseskötetéről a Libri oldalán. Sok része most a világnak elérhetetlen, a kötet azonban éppen versben próbálja elérni ezeket az elérhetetlen (mesés) helyeket. 

Művészek, zenészek, színészek, sportolók, közéleti szereplők - a maguk módján próbálnak egy kicsit segíteni, mesés, kedves gyerekversekkel, néhány perc mosolygást és vidámságot vinni az otthon lévők valós fordított világába. A hét közepétől kezdődően, harminc napon keresztül, harminc ismert művész, zenész, sportoló, közéleti személyiség mesél el, mond el, egy - egy vidám, kedves verset, Erdős László Fordított Világ című verseskötetéből. Külön érdekesség, hogy köztük sokan olyanok, akiktől nem szoktuk meg, akiknek teljesen új dolog a versmondás. A következő harminc napban verset mond - többek között, Kőszegi Ákos, Gubás Gabi, Stohl András, Korda György és Balázs Klári, Roby Lakatos, Fűzy Gábor, Nemcsák Károly, Falusi Mariann, Kovács Kokó István, Hajdú B. István, Nyeres Zsuzsa és még jónéhány ismert, különleges meglepetés "gyerekversmondó".

A versek április 15- től kezdődően, minden este 19.00 órától kerülnek fel az akció Facebook oldalára, valamint a Fordított Világ Mesés Vers Percek elnevezésű youtube csatornára. Természetesen a versmondók is megosztják saját Facebook oldalukon a mesélést, így ott is látható lesz majd.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

gyerek

Nem Tilos Olvasni!
Online könyvklub a Tilos az Á Könyvektől
Interjú Szegedi Katalinnal a kialakult helyzetről, otthonmaradásról és tervezett munkákról

Más művészeti ágakról

színház

Érinthetetlenek Érinthetetlenek
Opera a karanténból: Stanisław Moniuszko Paria című műve a poznani Teatr Wielki előadásában
Interjú Hudi Lászlóval a Mozgó Ház Társulásról, munkamódszerekről, külföldi lehetőségekről
színház

Shakespeare járvány idején Shakespeare járvány idején
Gyulai Shakespeare Fesztivál 2020
Spike Lee: Az 5 bajtárs


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés