bezár
 

irodalom

2020. 06. 13.
III. Írótanya, ezúttal Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
III. Írótanya, ezúttal Budapesten Idén a veszélyhelyzetre való tekintettel rendhagyó módon a fővárosban, egy rövidebb verzióban rendezik meg a Kóspallagi/Budapesti Írótanyát a Nyitott Műhelyben augusztus 14-15. között.

A táborba olyanok jelentkezését várják, akik betöltötték a 15. életévüket, de még nem múltak el 20, és nyitottak a szakmai fejlődésre, szívesen dolgoznának a szövegeikkel közösségben. A jelentkezéshez szükséges egy rövid bemutatkozás csatolása. Próza-, vers- és az idei évtől kritika-kategóriában lehetséges a pályázat beadása, maximum 5 oldalnyi pályamunkákat várnak a szervezők. Fontos, hogy a pályázati anyagban legyen legalább egy még nem publikált szöveg.

prae.hu

A jelentkezéseket a kospallagi.irotanya@gmail.com címen fogadják.
Határidő: július 15.

Plakát

A tábor ebben az évben „napközis” verzióban működik, ezért valamivel több jelentkezőt tudnak fogadni a szervezők az előző évekhez képest. A beküldött szövegek alapján augusztus 1-ig minden jelentkezőt értesítenek a pályázatok eredményéről.
Szállás hivatalosan az idei évben nem biztosított, azonban nem budapesti jelentkezők – amennyiben magánúton nincs módjuk megoldani a szállást – , kérjenek segítséget a szervezőktől, a tábor irányába ugyanis több magánszemély jelezte támogatási szándékát vidéki táborozók elszállásolásának formájában térítésmentesen.

Ingyenes étkezést a táborban nem tudnak biztosítani, azonban a helyszínen vagy a környéken lehet melegételt vásárolni a szünetekben.

A tábor ideje alatt amellett, hogy szöveggondozó műhelyekre is sor kerül, szakmai előadásokon, beszélgetéseken is részt vehetnek a jelentkezők.

A táborban való részvétel díjmentes.

Ha valakinek lehetősége van támogatni a tábort és szívesen tenné ezt (a helyszín teremdíjának és az előadók honoráriumának duzzasztására használnak minden befolyó összeget a szervezők), akkor vegyék fel a kapcsolatot Borda Rékával, Csete Somával és Vida Kamillával a kospallagi.irotanya@gmail.com-on.

Program

Augusztus 14. péntek

12. 00 Megérkezés, regisztráció, tábornyitás

13.00 Fiatal szerzők első lépései – Kiadók és fiatal irodalom, fiatal írószervezetiség // Beszélgetés Babiczky Tiborral (író, költő, a Libri Kiadó szerkesztője), Gondos Mária Magdolnával (a FISZ-könyvek egyik sorozatszerkesztője), Péczely Dórával (szabadúszó szerkesztő, a Tilos az Á Könyvek volt főszerkesztője, a Szívlapát és a Lehetnék bárki antológiák szerkesztője) és Sirokai Mátyással (költő, a FISZ-könyvek egyik sorozatszerkesztője)

15.30 Líra-, próza- és kritikaszemináriumok Borda Réka, Csete Soma és Vida Kamilla vezetésével

20.00 Dinamikus hatalom. Kulturális termelés és politika Magyarországon 2010 után // Beszélgetés a Fordulat társadalomelméleti folyóirat szerzőivel, Barna Emíliával, Nagy Kristóffal, Szarvas Mártonnal

Augusztus 15. szombat

11.00 Irodalom a színpadon? Hogyan működhet jól egy irodalmi est? Hogyan lehet nem elrontani egy felolvasást? Hol van a szerző és hol van a szervező felelőssége? Hogyan lesz a közönségből olvasó? // Beszélgetés Valuska Lászlóval (fesztiváligazgató: Margó Irodalmi Fesztivál, főszerkesztő: Könyves Magazin)

12.00 Beszédtechnika és művészi beszéd gyakorlatok Dávid Áronnal (rendezőasszisztens, ügyelő, Örkény Színház) és Nagy Márkkal (színművész, Radnóti Színház)

15.00 Líra-, próza- és kritikaszemináriumok a Késelés Késsel vakreflexió-rovat volt és jelenlegi kritikusainak vezetésével (Borda Réka, Csete Soma, Gáspár Sára, Kállay Eszter, Kustos Júlia, Melhardt Gergő, Vajna Ádám)

18.00 Beszélgetés a művészet és a művészek (társadalmi) szerepéről válság idején a táborozók részvételével. Vitaindító, moderáció: Zemlényi-Kovács Barnabás (Critical Studies in Art and Culture, Vrije Universiteit Amsterdam)

20.00 Líra-, próza- és kritikaszemináriumok a Késelés Késsel vakreflexió-rovat volt és jelenlegi kritikusainak vezetésével (Borda Réka, Csete Soma, Gáspár Sára, Kállay Eszter, Kustos Júlia, Melhardt Gergő, Vajna Ádám)

22.00 Táborzáró buli

Szervezők: Borda Réka, Csete Soma, Vida Kamilla
A tábor támogatója: Gesellschaft Helvetia Hungaria
Kiadványaikkal a táborhoz hozzájárulnak: Élet és Irodalom, Fiatal Írók Szövetsége, Forrás folyóirat, Hévíz folyóirat, Jelenkor folyóirat, Kalligram folyóirat

A tavalyi tábor programja itt, tavalyelőtti tábor programja pedig itt olvasható.
Interjú a szervezőkkel ezen a linken érhető el.

Itt pedig Kupihár Rebeka táborozó titkos naplója a 2018-as táborról.

A 2019-es tábor beszámolója Fancsali Kinga táborozótól ezen a linken olvasható.

Tamás Boldizsár élménybeszámolója a 2019-es táborról pedig itt.

Felvételek a 2019-es tábor programjairól:

Rendszerváltás 30 – Értelmiségi szerepmodellek akkor és ma (Fehér Renátó, Garaczi László, Németh Gábor)
Tendenciák, együttállások, jelenségek a világlírában (Kállay Eszter, Vajna Ádám, Vonnák Diána, Zilahi Anna)

A formában írás aktuális lehetőségeiről (Szálinger Balázs)
 

A 2018-as tábor résztvevőinek írásaiból összeállított antológia
 

A 2019-es tábor résztvevőinek írásaiból összeállított antológia
 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Horváth Iván (1948-2024)
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés