bezár
 

zene

2020. 08. 07.
Hálózat segíti a balkáni világzene tehetségeinek bekapcsolását az európai vérkeringésbe
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hálózat segíti a balkáni világzene tehetségeinek bekapcsolását az európai vérkeringésbe A fiatal balkáni világzenei tehetségek becsatornázást segíti az európai vérkeringésbe az önfenntartó hálózatként felépülő MOST. A misszióhoz zenekarok, fesztiválok, menedzserek és kreatív városi projektek egyaránt kapcsolódnak.

A budapesti Hangvető által vezetett MOST hálózat a koronavírus-járvány miatt sújtott zenepiacon különösen fontos szerepet játszhat. Négy kategóriában hirdettek nyerteseket, akik anyagi támogatás mellett hosszú távú mentorprogramban is részt vesznek - írták a szervezők csütörtökön az MTI-nek.

"Ha rövid idő alatt akarunk tartós változást elérni, akkor az iparág minden szereplőjének kell valamit nyújtani. A MOST-ot alkotó kilenc partnerszervezet Berlin, Brüsszel, London vagy bármilyen világszínpad felé nyújt hidat a balkáni tehetségek számára" - idézte a közlemény Weyer Balázs programigazgatót, aki a projektet vezető budapesti Hangvető szakmai irányítója is.

A projektet vezető Sőrés András szerint a kreatív folyamatoknak akkor is működniük kell, ha minden más a feje tetejére állt a zeneiparban.

A Kreatív Európa Program támogatásával megvalósult MOST négy kategóriában hirdetett nyerteseket: tíz zenészt és zenekart karolnak fel, huszonhat fiatal bookert és menedzsert képeznek tovább, párokba állítottak tíz-tíz nyugati és balkáni fesztivált. Mentorok segítik a zenészek és erőforrások cseréjét, és kiválasztottak tíz olyan városfejlesztési projektet is, amely a zene városi életben betöltött szerepét szeretné erősíteni.

Részt vesz a MOST-ban a kapolcsi Művészetek Völgye, amely az észak-macedón D Festival párja lesz, valamint a szolnoki Örökség fesztivál, amely a román Outernational Days-zel dolgozik együtt. Az erdélyi Méra World Music Festival a spanyolországi Fira Mediterránia párja lett. A zenészek közül néhányan az őszi budapesti Womex világzenei kiállításon is fellépnek október 21-25. között.
 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Opera a karanténból: Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operája Párizsból
Green Day: Father of All Motherfuckers (2020)
Kékszakállú-thriller a Bayerische Staatsoperből

Más művészeti ágakról

Chrétien de Troyes Lancelot című regényének bemutatója
Halmai Tamás Kint lények járnak című kötetének bemutatója
art&design

A hely és a tárgy szimfóniája A hely és a tárgy szimfóniája
Élménybeszámoló a Kiscelli Múzeum „Ragyogj!” című kiállításáról
art&design

Vallás, mint társadalmi tudat Vallás, mint társadalmi tudat
Vendég+látás kiállítás Pannonhalmán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés