bezár
 

zene

2020. 10. 05.
Monteverdi Poppea megkoronázása című operája az Eiffel Műhelyházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Monteverdi Poppea megkoronázása című operája az Eiffel Műhelyházban Keszei Bori címszereplésével, Bella Máté új hangszerelésével mutatja be a Magyar Állami Operaház október 10-én Monteverdi Poppea megkoronázása című operáját az Eiffel Műhelyházban Budapesten.

A történetet Almási-Tóth András, az Opera művészeti vezetője mai környezetben, stilizált díszletek között állítja színpadra. A látványvilágot Izsák Lili díszletei és Lisztopád Krisztina jelmezei teszik teljessé - közölte a dalszínház az MTI-vel. Az előadás főszerepeit Keszei Bori (Poppea), Szappanos Tibor (Nerone), Szántó Andrea (Ottavia), Cser Krisztián (Ottone) és Fried Péter (Seneca) éneklik, míg a további szerepekben Daragó Zoltán, Wiedemann Bernadett, Kiss Diána, Farkasréti Mária, Brassói-Jőrös Andrea, Dargó Gergely, valamint Varga-Tóth Attila és Kósa Lőrinc egyetemi hallgatók lépnek színpadra. A darab rendhagyó formában, Bella Máté zeneszerző által az intézmény felkérésére készített hangszerelésben szólal meg, amelyben szerepet kap a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra tagjaiból álló dzsesszkvintett is. A Magyar Állami Operaház Zenekarát Vajda Gergely dirigálja. Az 1642-ben bemutatott Poppea megkoronázása Monteverdi utolsó operája, egyben az első mű az operairodalomban, amelynek cselekménye mitológiai történet helyett valós személyeken alapul. A főszereplő Poppea, aki ráveszi szeretőjét, a császárt, hogy taszítsa el feleségét és ítélje halálra Senecát.
 

Fotó: jegy.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Claudio Monteverdi: Poppea megkoronázása
Opera a karanténból: Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operája Párizsból

Más művészeti ágakról

art&design

A csönd hangjai A csönd hangjai
Kadosa Kiss József: A művészet rendje – Arte legis
Márton László Nibelung-fordításának bemutatója a Kis Présházban
Huseyin Tabak: Gipsy Queen


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés