bezár
 

színház

2020. 10. 05.
Az Agapé a Nemzeti Táncszínházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Agapé a Nemzeti Táncszínházban Agapé címmel mutatja be a PR-Evolution Dance Company Nemes Zsófia koreográfus legújabb darabját kedden a Nemzeti Táncszínházban Budapesten.  

A társulatra jellemző kortárs és pantomim elemeket is vegyítő, erős karaktereket felvonultató mozgásszínházat varázsol a színpadra Gergely Attila, Sarshar Ghozat és Nagy Teodóra komponált és szerkesztett zenei matériájára - közölték a szervezők az MTI-vel.

Szkéné színház

Az előadás hét táncost - Bakonyi Jusztina, Guzmics Petra, Tóth Rebeka, Hoffmann Luca, Safranka-Peti Zsófia, Füzesi Csongor és Nagy Csaba Mátyás - vonultat a színpadra. Nemes Zsófia társulatvezető, koreográfus legújabb darabja, noha címe szerint a szeretet legmagasabb és magasztosabb formájára utal, mégis az ellenkezőjéből, a nárcizmusból indul ki. Analitikus mélységekben kutatja és mutatja be azt a folyamatot, amely napjainkban tömegesen gyártja az önimádó, emberi kapcsolataiban a dominanciára hajlamos karaktertípusokat. A darab, amely a humort sem nélkülözi, szituációkon, emberi játszmákon száguld végig, hogy a végén megtalálja a kiutat, a tanulható szeretet, az agapé állomását.

Fotó: tancelet.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Mi ez a mutyuli a színpadon? Mi ez a mutyuli a színpadon?
Gombrowicz Yvonne című darabja a Maladype Színházban
színház

Nőtípusok cirkuszi nyelven Nőtípusok cirkuszi nyelven
A Fővárosi Nagycirkusz Tündértánc-Nővarázs című előadásáról
Az Orlai Produkciós Iroda Határátlépések című előadásáról

Más művészeti ágakról

Összehasonlító ideológiakritika az „Eddig minden rendben” és a „Lassú élet” kiállításokról
art&design

Nők a döntéseik fogságában? Nők a döntéseik fogságában?
Gáspár Annamária „Do you have a choice?” című kiállításáról
irodalom

Margó a korona idején Margó a korona idején
Hangulatjelentés a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár második offline napjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés