bezár
 

színház

2020. 10. 05.
Az Agapé a Nemzeti Táncszínházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az Agapé a Nemzeti Táncszínházban Agapé címmel mutatja be a PR-Evolution Dance Company Nemes Zsófia koreográfus legújabb darabját kedden a Nemzeti Táncszínházban Budapesten.  

A társulatra jellemző kortárs és pantomim elemeket is vegyítő, erős karaktereket felvonultató mozgásszínházat varázsol a színpadra Gergely Attila, Sarshar Ghozat és Nagy Teodóra komponált és szerkesztett zenei matériájára - közölték a szervezők az MTI-vel.

Szkéné színház

Az előadás hét táncost - Bakonyi Jusztina, Guzmics Petra, Tóth Rebeka, Hoffmann Luca, Safranka-Peti Zsófia, Füzesi Csongor és Nagy Csaba Mátyás - vonultat a színpadra. Nemes Zsófia társulatvezető, koreográfus legújabb darabja, noha címe szerint a szeretet legmagasabb és magasztosabb formájára utal, mégis az ellenkezőjéből, a nárcizmusból indul ki. Analitikus mélységekben kutatja és mutatja be azt a folyamatot, amely napjainkban tömegesen gyártja az önimádó, emberi kapcsolataiban a dominanciára hajlamos karaktertípusokat. A darab, amely a humort sem nélkülözi, szituációkon, emberi játszmákon száguld végig, hogy a végén megtalálja a kiutat, a tanulható szeretet, az agapé állomását.

Fotó: tancelet.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Loupe Színházi Társulás: Bármi lehetséges, ha elég erősen gondolsz rá
Rítus és mesterséges intelligencia, avagy Choy Ka Fai (SG/GR) Yishun lángokban című előadása a Trafóban
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Csáki László: Kék Pelikan
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés