bezár
 

irodalom

2020. 10. 06.
Kibővül a Petri György-díj jelölőbizottsága
Mostantól Ayhan Gökhan, Deres Kornélia, Harag Anita és Szálinger Balázs is állít jelölteket a Petri-díjra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az N&n Galéria által tíz éve alapított és a legjobb kötet nélküli pályakezdőnek évente adományozott Petri György-díj kuratóriumának döntése alapján a 2020. évtől a Petri-díj jelölőbizottsága hét főből áll, tagjai: Áfra János, Ayhan Gökhan, Csuhai István, Deres Kornélia, Harag Anita, Pályi Márk, Szálinger Balázs. A kuratórium tagjai: Forgách András, Márton László, Tóth Krisztina és Várady Szabolcs, valamint minden évben az előző évi díjazott, az idei évben Gál Hunor.

A jelölők fejenként egy jelöltet terjeszthetnek a zsűri elé – a szerzővel közösen fejlesztett első kötetének tervével együtt – október 15-ig. A kurátorok saját jelöltet is állíthatnak, november 15-ig. A kuratórium végül az így összegyűlt jelöltek közül választja ki a győztest december 15-ig. A díj kitüntetettje kettős jutalomban részesül: megkapja egyrészt Jovánovics György szobrászművész Petri-bagatell című munkáját, másrészt a Magvető könyvkiadó a következő évben megjelenteti a szerző első kötetét. A díjazottat és írásait a Klubrádió Belső közlés című irodalmi műsora is bemutatja. A díj átadására Petri György születésnapján, december 22-én kerül sor a Fuga Budapesti Építészeti Központban.

A díjátadón a díj kitüntetettje és a shortlistre került két további szerző is felolvas. Az idei évtől kezdve a Petri György-díj odaítéléséről szóló közlemény rajtuk kívül a többi jelölt nevét és jelölőik rövid méltatását is tartalmazni fogja.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika Kállay Eszter Vérehulló fecskefű című kötetéről
irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét

Más művészeti ágakról

Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés