bezár
 

film

2020. 10. 11.
Lezárult a IV. Hét Domb Filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lezárult a IV. Hét Domb Filmfesztivál A Száraz Eszter rendezte, Emmi néni csodálatos élete című dokumentumfilm nyerte el a fődíjat és az azzal járó félmillió forintot a IV. Hét Domb Filmfesztiválon - tájékoztatták az eredetileg a Baranya megyei Komlóra szervezett, de a pandémia miatt online rendezvény szervezői az MTI-t.

A háromfős, Pokorny Lia, Rofusz Ferenc és Réz András alkotta zsűri döntése mellett a közönség szavazatai alapján a legnépszerűbb film is díjat kaphatott: a nézőknek Kovács István rendezésében Az Ispotály című alkotás tetszett a legjobban. A nagyjátékfilmek között Dombrovszky Linda Pilátus című, Szabó Magda regényéből készült filmje nyerte az első helyet, míg a diák kategória győztese a Rumann Gergő, Weissmann Eszter, Gyurin Veronika rendezésében a Grand Hotel Dunaszekcső című alkotás lett, a rajz- és animációs filmek közül pedig Rofusz Kinga Otthon című munkája bizonyult a legjobbnak. A dokumentumfilmek közül Kis Anna, a Csak családról című munkája tetszett a legjobban a zsűrinek, az ismeretterjesztő- és természetfilm kategóriában pedig Mosonyi Szabolcs, Vad erdők, vad bércek - A fantom nyomában című filmje lett az első helyezett. A kisjátékfilmek közül Chilton Flóra rendezésében a Válaszúton nyert, míg az egyéb kategóriából M. Tóth Géza alkotása, a MITCH-MATCH sorozat második epizódja emelkedett ki győztesként.

A koronavírus-járvány miatt idén október 5. és 11. online zajló fesztivál döntőjébe 65 film került be a nevezett 125 közül, a jelölt filmekből két héten át a közönség félszázat online is megtekinthetett.

Fotó: programturizmus.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Beszélgetés Hevér Dániel rendezővel és Kertész Zsanett forgatókönyvíróval a Valami madarak című filmjükről
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója
Határátkelés címen rendezték meg a Kis Présházban öt kortárs költő közös estjét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés