bezár
 

film

2020. 10. 15.
Középkori misztikus kalandfilm készül Gera Marinával
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Középkori misztikus kalandfilm készül Gera Marinával A Laokoon Filmgroup (Tiszta szívvel, Saul fia, Napszállta) koprodukciójában, a Nemzeti Filmintézet 54 millió forintos támogatásával, Markus Fischer rendezésében készül A fekete pók című svájci-magyar koprodukció. A XII. században játszódó kalandfilm Jeremias Gotthelf azonos című, nagy sikerű könyvének adaptációja lesz, a mozibemutatót jövő novemberre tervezik az alkotók – olvasható az NFI közleményben.

A történet főszereplője egy fiatal bába, aki paktumot köt az ördöggel, hogy megszabadítsa faluját a német lovagok sanyargatásaitól, ám az ördög a bábán keresztül pókok tömegét szabadítja a falura és kezdetét veszi a jó és a rossz küzdelme az emberiségért.

A 36 napos forgatás kétéves előkészítés előzte meg, amely a szigorú járványügyi szabályok betartásával az NFI fóti szabadtéri díszleteiben, a göböli középkori díszletvárosban és a Szentendrei Skanzenben valósult meg. A forgatáson körülbelül 120 tagú magyar stáb dolgozott, köztük statiszták, kaszkadőrök és színészek.

A fekete pók stábja

A filmben Lilith Stangenberg, Nurit Hirschfeld, Ronald Zehrfeld és Anatole Taubmann svájci és német színészek mellett Gera Marina is játszik , akit az Örök télben nyújtott alakításáért tavaly Nemzetközi Emmy-díjjal ismert el a Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia.

A fekete pók című filmalkotás a zürichi Snake Film és a budapesti Laokoon Filmgroup koprodukciójában készül.

Képek forrása: Laokoon Filmgroup Facebook; NFI Hivatalos oldala

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés