bezár
 

zene

2020. 10. 15.
Második helyen Fonó a legjobb világzenei kiadók között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Második helyen Fonó a legjobb világzenei kiadók között A Fonó Budai Zeneháza a teljes kelet-közép-európai lemezpiacról egyedüliként került fel a Womex (World Music Expo) legjobb világzenei kiadóit rangsoroló listájának második helyre. A Fonó az előző években is szerepelt már a havi toplistás szereplés, valamint a World Music Charts Europe (WMCE) és a Transglobal World Music Charts eredményeinek figyelembevételével készülő Top Label listán.

Az eredmény több mint száz világzenei rádiós szakember véleményét tükrözi, azok a kiadók kerülhetnek a legjobbak közé, amelynek több lemezét is elismerték az abban az évben kiadott toplistákon. A jelenlegi Top Label lista a 2019 szeptembere és 2020 augusztusa közötti időszakot veszi figyelembe. A Top 20 kiadó listáját a német Glitterbeat vezeti, második a Fonó, harmadik helyezett a szintén német Nordic Notes/CPL Music. 

A Fonó közleménye kiemeli: a figyelembe vett egyéves időszakban volt olyan hónap (október), amikor egyidejűleg mindkét listán három fonós lemez szerepelt a legjobbak között: a Parno Graszt Már nem szédülök, a Lajkó Félix & Volosi, valamint a Boban Markovic Orchestra Mrak című albuma. Balogh Melinda Napkerék című lemezét is mindkét listán elismerték novemberben, tavasszal pedig Herczku Ági és a Banda Kamara című lemeze szerepelt sikerrel az egyiken (TGWMC), míg a Muzsikás és az Amadinda közös lemeze, a Párhuzamok és kontrasztok a másikon (WMCE). Továbbá hónapokon át toplistás volt a Besh o droM jubileumi albuma is (május-június-július WMCE, május-június TGWMC).

A teljes Top Label lista itt érhető el. 

Kép forrása: Fonó Budai Zeneház

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
A Bélaműhely koncertje a pécsi Szabadkikötőben
Strauss Elektrája a Berlini Állami Operaházban
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés