bezár
 

zene

2020. 10. 15.
Második helyen Fonó a legjobb világzenei kiadók között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Második helyen Fonó a legjobb világzenei kiadók között A Fonó Budai Zeneháza a teljes kelet-közép-európai lemezpiacról egyedüliként került fel a Womex (World Music Expo) legjobb világzenei kiadóit rangsoroló listájának második helyre. A Fonó az előző években is szerepelt már a havi toplistás szereplés, valamint a World Music Charts Europe (WMCE) és a Transglobal World Music Charts eredményeinek figyelembevételével készülő Top Label listán.

Az eredmény több mint száz világzenei rádiós szakember véleményét tükrözi, azok a kiadók kerülhetnek a legjobbak közé, amelynek több lemezét is elismerték az abban az évben kiadott toplistákon. A jelenlegi Top Label lista a 2019 szeptembere és 2020 augusztusa közötti időszakot veszi figyelembe. A Top 20 kiadó listáját a német Glitterbeat vezeti, második a Fonó, harmadik helyezett a szintén német Nordic Notes/CPL Music. 

A Fonó közleménye kiemeli: a figyelembe vett egyéves időszakban volt olyan hónap (október), amikor egyidejűleg mindkét listán három fonós lemez szerepelt a legjobbak között: a Parno Graszt Már nem szédülök, a Lajkó Félix & Volosi, valamint a Boban Markovic Orchestra Mrak című albuma. Balogh Melinda Napkerék című lemezét is mindkét listán elismerték novemberben, tavasszal pedig Herczku Ági és a Banda Kamara című lemeze szerepelt sikerrel az egyiken (TGWMC), míg a Muzsikás és az Amadinda közös lemeze, a Párhuzamok és kontrasztok a másikon (WMCE). Továbbá hónapokon át toplistás volt a Besh o droM jubileumi albuma is (május-június-július WMCE, május-június TGWMC).

A teljes Top Label lista itt érhető el. 

Kép forrása: Fonó Budai Zeneház

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Brad Mehldau: Suite April 2020
Interjú Rohmann Dittával oktatásról, médiáról, motivációról
Opera a karanténból: Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operája Párizsból

Más művészeti ágakról

színház

Artusban a tao színház Artusban a tao színház
Goda Gábor Minden (is) című darabja az Artus Társulat előadásában
gyerek

Családbarát és Közösségi Múzeum Családbarát és Közösségi Múzeum
Családbarát és Közösségi Múzeum díjat kapott a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria
gyerek

Különleges gyerekhősök, avagy mi van a Disney és Pixar filmeken túl?
A gyerekeket szólítják meg a filmek a Cinemirán
Interjú Ubrankovics Júlia színésznővel filmes és színházi szerepeiről, amerikai tapasztalatairól


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés