bezár
 

zene

2020. 11. 10.
Ezüstérmet kapott a Talamba New Yorkban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ezüstérmet kapott a Talamba New Yorkban A különdíjasok között ezüstéremmel ismerték el a Talamba Ütőegyüttest New Yorkban. A csapat a Manhattan International Music Competition elnevezésű megmérettetésen vett részt, amelyet idén a járványhelyzet miatt online rendeztek.

A világ minden tájáról beérkezett, több száz produkciót a zsűri zongora, vonósok, ének, fúvósok és kamarazenekar kategóriában bírálta el, az elismerések között szerepelt CD-felvétel, mesterkurzus és koncertezési lehetőség is a rangos Carnegie Hallban. A Talamba a különdíjasok közé került a kamarazenekarok között.

A zenekar tájékoztatása szerint a Talambát az előadás kiemelkedő zeneisége, a művek egyedi, sajátos értelmezése, magas technikai felkészültség és a magas szakmai színvonal miatt ismerték el.

A Talamba Ütőegyüttesnek, amely tavaly ünnepelte huszadik születésnapját, mintegy háromszáz-négyszáz ütőhangszere van, repertoárjukban jól megfér egymás mellett a klasszikus muzsika, a tradicionális népzenék és a pop. A Talamba tagjai: Zombor Levente, V. Nagy Tamás, Grünvald László és Szitha Miklós. Az 1999-ben a Zeneakadémia tanulóiból alakult Talambának a kezdetektől fontos volt megmutatni, hogy nem csak a dob és a cintányér ütőhangszer.

 

Fotó: Talamba Ütőegyüttes Facebook oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Rolla János és a Zeneakadémia Kamarazenekara/3
Háttérinterjú Böröcz Balázzsal, a Pilvax Studio alapító-vezetőjével arculattervezésről, művészetmenedzsmentről, vizuális kommunikációról
Énekesek, akik legendássá tették a rock’n’rollt
Eszmefuttatás a iamyank Ensemble Live at CAFe Budapest lemezéről

Más művészeti ágakról

art&design

Ördögavatás Ördögavatás
Humán holtterek körbejárása a Pécsi Galériában
irodalom

Meghalljuk-e a mieinket? Meghalljuk-e a mieinket?
Szabó Ádám: Valakik beszélnek
A 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál programjából
irodalom

„A fonat lesz az, amit én regénynek képzelek” „A fonat lesz az, amit én regénynek képzelek”
Beszélgetés Tompa Andreával a Költő a nappaliban eseményén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés