bezár
 

art&design

2020. 11. 14.
DrMáriás kiállítás nyílik a Godot Galériában
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
DrMáriás kiállítás nyílik a Godot Galériában Világjárvány, elidegenülés, depresszió, betegség, halál. Vajon mi vethet mindennek véget? Miként menekülhetünk meg? Hol a kiút? Mi a megoldás? A Godot Galéria felkérte drMáriást, hogy adjon választ és biztatást a helyzetünkre vonatkozóan – ahogy tavasszal a Kieselbach Galéria által rendezett „Kortársak karanténban" című csoportos kiállításon is tette –  ezúttal még nagyobb léptékben, egyéni kiállítás keretében.

A művész elkészítette alkotásait, amelyek azt sugallják, hogy most csak egyet tehetünk: testi egészségünk megóvása mellett a lelki egészségünk megvédése immár az első számú célunk. Azt pedig mi más óvhatná meg jobban, mint a művészet? Az, amely a szépségével biztat, az őszinteségével bátorít, s az erejével felszabadít. Ennek jegyében drMáriás elkészítette Anarchy in the E. U. című alkotássorozatát, amelyben a punk frissességével értelmezi újra politikai vezetők, történelmi és közéleti szereplők, valamint űrhajósok szerepét az életünkben különböző művészettörténeti stílusok érintésével, hogy az együttesen a rácsodálkozás, a nevetés, a felháborodás, az elragadtatottság és a zokogás reakciói által indítson el bennünket a jelen helyzetünkből kivezető úton.

Az alkotások új történeteket mondanak el, amelyeken zászló, tüntetés, bolygóközi találkozás, raktárkoncert, graffitizés, békekötés, karantén-buli és még sok minden más várja izgalmas művészi átiratban azokat az érdeklődőket, akik hisznek a művészet gyógyító erejében.

A kiállítás online megnyitóját és drMáriás tárlatvezetését november 19-én 18:30 és 19:30 között Facebook oldalán közvetíti a galéria. Bővebb információk elérhetők a kiállítás Facebook eseményén és a galéria honlapján.

 

A tárlat december 19-ig tekinthető meg a Godot Galériában keddtől péntekig 10-14, szombaton 10-13 között a maszkviselési és távolságtartási előírások betartásával.

Helyszín: 1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Permanens válságkezelés Permanens válságkezelés
Interjú Valkó Margittal, a Kisterem Galéria tulajdonosával és vezetőjével legutóbbi kiállításukról
art&design

Mindörökké vér és arany Mindörökké vér és arany
A magyar performansz története 1966–2018 (5): Nyugati magyar performansz: Monty Cantsin (1976-), Botond (1988–2010)
art&design

A nemzetközi vérkeringés felé A nemzetközi vérkeringés felé
Háttérinterjú Kukla Krisztián kurátorral a magyar művészet nemzetközi kapcsolatairól, a járványhelyzet művészeti világra gyakorolt hatásairól, a Leopold Bloom díj és az aqb jövőjéről
art&design

A hely és a tárgy szimfóniája A hely és a tárgy szimfóniája
Élménybeszámoló a Kiscelli Múzeum „Ragyogj!” című kiállításáról

Más művészeti ágakról

irodalom

Csak mozgásként értelmezhető Csak mozgásként értelmezhető
Beszélgetés a nappaliban Tompa Andreával, 2. rész
A szolgálólány meséje az HBO-n
A 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál programjából
irodalom

A Molyon az a legrosszabb, ha már nem írnak rólad A Molyon az a legrosszabb, ha már nem írnak rólad
Toroczkay András estje a Kis Présházban, 2020. október 28.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés