bezár
 

art&design

2020. 11. 14.
DrMáriás kiállítás nyílik a Godot Galériában
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
DrMáriás kiállítás nyílik a Godot Galériában Világjárvány, elidegenülés, depresszió, betegség, halál. Vajon mi vethet mindennek véget? Miként menekülhetünk meg? Hol a kiút? Mi a megoldás? A Godot Galéria felkérte drMáriást, hogy adjon választ és biztatást a helyzetünkre vonatkozóan – ahogy tavasszal a Kieselbach Galéria által rendezett „Kortársak karanténban" című csoportos kiállításon is tette –  ezúttal még nagyobb léptékben, egyéni kiállítás keretében.

A művész elkészítette alkotásait, amelyek azt sugallják, hogy most csak egyet tehetünk: testi egészségünk megóvása mellett a lelki egészségünk megvédése immár az első számú célunk. Azt pedig mi más óvhatná meg jobban, mint a művészet? Az, amely a szépségével biztat, az őszinteségével bátorít, s az erejével felszabadít. Ennek jegyében drMáriás elkészítette Anarchy in the E. U. című alkotássorozatát, amelyben a punk frissességével értelmezi újra politikai vezetők, történelmi és közéleti szereplők, valamint űrhajósok szerepét az életünkben különböző művészettörténeti stílusok érintésével, hogy az együttesen a rácsodálkozás, a nevetés, a felháborodás, az elragadtatottság és a zokogás reakciói által indítson el bennünket a jelen helyzetünkből kivezető úton.

Az alkotások új történeteket mondanak el, amelyeken zászló, tüntetés, bolygóközi találkozás, raktárkoncert, graffitizés, békekötés, karantén-buli és még sok minden más várja izgalmas művészi átiratban azokat az érdeklődőket, akik hisznek a művészet gyógyító erejében.

A kiállítás online megnyitóját és drMáriás tárlatvezetését november 19-én 18:30 és 19:30 között Facebook oldalán közvetíti a galéria. Bővebb információk elérhetők a kiállítás Facebook eseményén és a galéria honlapján.

 

A tárlat december 19-ig tekinthető meg a Godot Galériában keddtől péntekig 10-14, szombaton 10-13 között a maszkviselési és távolságtartási előírások betartásával.

Helyszín: 1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

A magasugrás veszélyei A magasugrás veszélyei
Kritika a Standby szabadtéri kiállításról
art&design

Hiányok viselete Hiányok viselete
Az Only Skin Deep kiállításról és a FERi feminista projektgaléria hiánypótló szerepéről
art&design

Ugrás a jövőbe! Ugrás a jövőbe!
Kreatív pályázatot hirdet fiataloknak a MOME
art&design

„Podcasting”, a kultúrszerelem „Podcasting”, a kultúrszerelem
Podcast-történet és ajánló a hazai, kulturális csatornákról

Más művészeti ágakról

irodalom

Helyzetjel - Örgryte Helyzetjel - Örgryte
Saját történelem
irodalom

A(z intertextuális) metavers mint a korporeografikus multifokalitás terepe A(z intertextuális) metavers mint a korporeografikus multifokalitás terepe
A test motivikus közegeinek szubverzív műveletei Medbh McGuckian három szövegében
irodalom

Molnár T. Eszter: Függőkert Molnár T. Eszter: Függőkert
A Prae folyóirat Ragály-számából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés