bezár
 

zene

2020. 11. 26.
Beethoven műveket közvetítenek szombaton a Zeneakadémiából
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Beethoven műveket közvetítenek szombaton a Zeneakadémiából Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a zeneszerző művei szólalnak meg a „Concerto Budapest" előadásában szombaton a Zeneakadémián, a három hangversenyt online követheti a közönség. A Zeneakadémia Nagyterméből közvetített koncerteket a zenekar honlapján és YouTube-csatornáján lehet majd követni. A koncerteken fellép Berecz Mihály, Balázs János, Keller András, Perényi Miklós, Várjon Dénes, Baráti Kristóf, a Hungarian Quartet és a Concerto Budapest - közölte az MTI.

A délelőtt 11 órakor kezdődő koncert műsorán Beethoven kamaradarabjainak java szólal meg, így a Kreutzer-szonáta, a Szellem-trió, az A-dúr cselló-zongora szonáta és az a-moll vonósnégyes. A két szonáta zongoraszólamát Várjon Dénes játssza, kamarapartnere Keller András és Perényi Miklós lesz. A trióban Balázs János lép színpadra, a vonósnégyest pedig a Hungarian Quartet szólaltatja meg.

A 18.30-kor kezdődő esti hangverseny fókuszában a szimfonikus zene áll majd. Beethoven D-dúr hegedűversenyének szólistája Baráti Kristóf lesz. A koncerten elhangzik a B-dúr szimfónia és a c-moll zongoraverseny is Berecz Mihály közreműködésével.

A 21 órakor kezdődő zárókoncert programja igazi különlegességet ígér: Beethoven egyik legnagyobb szellemi és technikai adottságokat igénylő Nagy fúgája egymás után háromszor, különböző átiratokban lesz hallható.

A Beethoven-napot a zenekar a legendás magyar Beethoven-interpretátor, Fischer Annie emlékének ajánlja.

Fotó: Concerto Budapest Facebook oldaláról

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
gyerek

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés