bezár
 

film

2020. 12. 02.
December 1-jétől a Cinegón látható Horvát Lili Oscar-nevezett filmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
December 1-jétől a Cinegón látható Horvát Lili Oscar-nevezett filmje Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjét számos fesztiválszereplése mellett nagy sikerrel vetítették a hazai mozikban, a szeptemberi premiertől az őszi bezárásáig közel 20.000 néző látta, azonban a filmre továbbra is nagy az érdeklődés, ezért december 1-jétől a Cinego felületén keresztül szabadon választott időpontban online tekinthetik meg az érdeklődők.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz, ezért fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen élete szerelmével. Hazatértekor azonban a férfi nem jelenik meg a megbeszélt randevún, felkutatása után pedig állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A számos nemzetközi filmfesztiválon – többek között Velencében és Torontóban – bemutatkozott film főszereplőjeként Stork Natasa elnyerte a legjobb színésznő díját Antalyában, Varsóban pedig a filmkritikusok nemzetközi szövetsége zsűrije a FIPRESCI díjjal tüntette ki a filmet. Arany Hugó fődíjat nyert az Egyesült Államok legnagyobb múltú fesztiválján Chicagóban, és a fődíjjal együtt három trófeát érdemelt Spanyolország nagy presztízsű filmfesztiválján, Valladolid-ban, majd a legjobb játékfilm díját nyerte Philadelphia nemzetközi filmfesztiválján. Mindezen sikereket megkoronázandó pedig az Oscar-nevezésről döntő hazai testület egyhangú döntése alapján a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre képviselheti Magyarországot a 93. Oscar-versenyben a „nemzetközi film” kategóriában.

Cinego felületén 1.490 Ft-os áron tekinthető meg december 1-jétől. 

Kép és videó: Mozinet

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az Arcok visszapillantóban és a Kiáltvány a gyerekekért a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
Prikler Mátyás: Hatalom
Az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválról

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés