bezár
 

film

2020. 12. 02.
December 1-jétől a Cinegón látható Horvát Lili Oscar-nevezett filmje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
December 1-jétől a Cinegón látható Horvát Lili Oscar-nevezett filmje Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmjét számos fesztiválszereplése mellett nagy sikerrel vetítették a hazai mozikban, a szeptemberi premiertől az őszi bezárásáig közel 20.000 néző látta, azonban a filmre továbbra is nagy az érdeklődés, ezért december 1-jétől a Cinego felületén keresztül szabadon választott időpontban online tekinthetik meg az érdeklődők.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben valóság és képzelet csúszik össze egy szerelmes nő fejében. Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz, ezért fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen élete szerelmével. Hazatértekor azonban a férfi nem jelenik meg a megbeszélt randevún, felkutatása után pedig állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A számos nemzetközi filmfesztiválon – többek között Velencében és Torontóban – bemutatkozott film főszereplőjeként Stork Natasa elnyerte a legjobb színésznő díját Antalyában, Varsóban pedig a filmkritikusok nemzetközi szövetsége zsűrije a FIPRESCI díjjal tüntette ki a filmet. Arany Hugó fődíjat nyert az Egyesült Államok legnagyobb múltú fesztiválján Chicagóban, és a fődíjjal együtt három trófeát érdemelt Spanyolország nagy presztízsű filmfesztiválján, Valladolid-ban, majd a legjobb játékfilm díját nyerte Philadelphia nemzetközi filmfesztiválján. Mindezen sikereket megkoronázandó pedig az Oscar-nevezésről döntő hazai testület egyhangú döntése alapján a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre képviselheti Magyarországot a 93. Oscar-versenyben a „nemzetközi film” kategóriában.

Cinego felületén 1.490 Ft-os áron tekinthető meg december 1-jétől. 

Kép és videó: Mozinet

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Pohárnok Gergellyel külföldi munkákról, az operatőri pálya sikereiről és – egyebek mellett – a Taxidermia izgalmas utóéletéről
A szolgálólány meséje az HBO-n
A 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál programjából
Gondolatok a Prometheus és az Alien: Covenant című Scott-filmekről

Más művészeti ágakról

Balássy Fanni: Hol is kezdjem. Tilos az Á Könyvek, 2020
avagy tudósítás az interpretáció és az improvizáció határvidékérő
irodalom

Az identitástörténet válsága Az identitástörténet válsága
Grecsó Krisztián: Magamról többet, Magvető Kiadó, 2020
art&design

Anarchia, raktárkoncert, graffiti Anarchia, raktárkoncert, graffiti
Orbán Viktor és Soros György dr. Máriás műtermében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés