bezár
 

film

2009. 06. 19.
A gépek bukása, a másnaposok szárnyalása
A Másnaposok a Terminátor - Megváltás ellen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy várakozás előzte meg a Másnaposok premierjét Amerikában, és a film be is váltotta a hozzá fűzött reményeket. Todd Phillips legújabb vígjátéka két hete letaszíthatatlan az USA bevételi listáinak éléről.
A három másnapos férfi sztoriját feldolgozó mű 45 millió dollárt gyűjtött össze csak a bemutatásának a hétvégéjén, s a cikk megírásakor már túllépte a 120 millió dolláros bevételi határt is.

Azon túlmenően, hogy a film szerény 35 millió dollárból forgott le, azért is óriási fegyvertény ez az eredmény, mert mindösszesen 12 nap alatt megelőzte az év eddig bemutatott legnagyobb költségvetésű filmjét a Terminátor – Megváltást, mely 200 millió dollárból készült, s hazájában 28 nap alatt mindösszesen 116 milliót gyűjtött össze.

Az érző robotok és érzéketlen emberek apokaliptikus csatározásának sztorija azonban nemzetközi területen komoly érdeklődésre tart számot. Az eddigi ráta 164 millió dollár, mely összegből a lehetőségekhez mérten hazánk is kivette a részét, eddig Budapesten több, mint 77 ezren nézték meg az McG által föltámasztott sorozat legújabb fejezetét.

Emellett a Másnaposok is ígéretes magyarországi forgalmazásnak nézhet elébe, 4539-en nézték meg csak az első napon, amivel már a valós premierhétvégéje előtt beverekedte magát a budapesti heti top 10-es lista 8. helyére.




nyomtat

Szerzők

-- Sági Róbert --


További írások a rovatból

Interjú Vermes Dorkával az Árni című első nagyjátékfilmjéről
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Prikler Mátyás: Hatalom
Hayao Miyazaki: A fiú és a szürke gém

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés