bezár
 

zene

2021. 01. 08.
Januárban is folytatódnak a Concerto Budapest online koncertjei
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Januárban is folytatódnak a Concerto Budapest online koncertjei Januárban is folytatja ingyenes online közvetítéseit a Concerto Budapest a Budapest Music Center (BMC) és a Zeneakadémia koncerttermeiből, a szombati koncerten Veress, Szőllőssy, Márta, Eötvös, Kurtág és Ligeti kamaraművei hangzanak el - közölte az MTI.

A szombati Magyar Kincsek koncert műsora Veress Sándor fiatalkori, 1933-as Szonatinájától Eötvös Péter 2008-as Octetjéig ível a Concerto Budapest égisze alatt született és keretei között működő Ligeti Ensemble és az együttes rezeseiből álló Concerto Brass előadásában Keller András vezényletével. A koncertet beszélgetést követi.

Január 15-én Bach zenéjével nyitja meg a 2021-es évet a Concerto Budapest Matan Porat zongorista és a zenekar fuvolistája, Kaczander Orsolya közreműködésével a Zeneakadémia Nagytermében. A Bach-évnyitó első, 18 órakor kezdődő koncertjén versenyművek hangzanak majd el, míg a második, 20 órakor kezdődő hangversenyen a szvit és a fúga műfaja áll majd a középpontban. Matan Porat, a Berlinben élő izraeli zongorista a vonósokra írt III. Brandenburgi verseny után három billentyűs versenyműben is játszik majd, Kaczander Orsolyának pedig George Benjamin 2007-es Bach-átiratában jut majd kitüntetett szerep.

A hónap végén, január 23-án és 24-én romantikus kamaradarabok, majd Haydn, Mozart és Beethoven művei szólalnak meg. Az első koncerten Wagner, Schumann és Schubert nagyzenekari és kamaraművei lesznek műsoron Perényi Miklós, a Keller Quartet és a zenekar tolmácsolásában, 24-én Vashegyi György áll a karmesteri pulpitusra, s a műfajilag rendkívül vegyes darabok megszólaltatásában Szutrély Katalin szopránénekesnő és a zenekar visszatérő vendégművésze, Berecz Mihály csatlakozik az együtteshez.

Fotó: Concerto Budapest Facebook oldala

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Miklós Szilveszterrel
Hatvan éve mutatták be az Egy szerelem három éjszakáját
Opera otthonról – Moody: Push a La Monnaie előadásában

Más művészeti ágakról

színház

Egy történet akkor jó, ha…
A Szkéné Színház Köztünk marad színházi játékának december 4-i alkalmáról
art&design

Vágyálmok és pogány életörömök Vágyálmok és pogány életörömök
Nimfa-mánia. Szinyei Merse Pál mitologikus festményei


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés