bezár
 

film

2021. 01. 16.
Goában lesz Krasznahorkai Balázs filmjének világpremierje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Goában lesz Krasznahorkai Balázs filmjének világpremierje Az 51. Goai Nemzetközi Filmfesztivál elsőfilmes versenyében lesz Krasznahorkai Balázs Hasadék című filmjének világpremierje Indiában - közölte a Magyar Nemzeti Filmintézet (NFI) pénteken az MTI-vel.

A Filmproducerek Nemzetközi Szövetsége (FIAPF) által A-kategóriásként elismert indiai filmfesztivált a koronavírus-járvány miatt a szokásos novemberi időpont helyett január 16. és 24. között rendezik meg - olvasható az NFI közleményében.

Hasadék című film apa-fiú története, egy magashegyi tájakon játszódó dráma, amely a balladák hangulatát idézi meg. Krasznahorkai Balázs filmje a családi kötődés erejéről és ellentmondásosságáról, a bűn és bűnhődés végzetszerűségéről, az újrakezdés és megváltás lehetőségéről tesz fel kérdéseket. A történetben az erdélyi származású magyar orvos édesapja temetésére tér vissza Budapestről szülőföldjére, a Máramarosi-havasok közé. Hazatérésekor találkozik a tizenhét éve nem látott kamasz fiával, és rövidre tervezett utazása végzetes fordulatot vesz.

A főszereplő Molnár Levente mellett a filmben Babai Dénes, Kovács Lajos, Orbán Levente, Lovas Rozi, valamint más magyarországi és határon túli színészek is láthatóak.

A Hasadék operatőre Réder György, producerei Reich Péter és Szántó Gábor. A forgatókönyvet Krasznahorkai Balázs, Lengyel Balázs és Lovas Balázs írta, a vágó Politzer Péter, a zeneszerző Fügedi László, a hangmester Zányi Tamás volt.

Az NFI támogatásával az AGA Media és a Pipacs Film gyártásában készült Hasadék idén tavasszal, a Budapest Film forgalmazásában kerül a mozikba.

 

Fotó:magyar.film.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem
Prikler Mátyás: Hatalom

Más művészeti ágakról

irodalom

A Jelenkor Kiadó új költészeti kiadványainak bemutatója
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés