bezár
 

zene

2021. 01. 23.
Új hangszerek a Liszt Ferenc Kamarazenekarban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új hangszerek a Liszt Ferenc Kamarazenekarban Öt mesterhegedűvel erősíti a kamarazenekari hangzást  a Liszt Ferenc Kamarazenekar, az új hangszerek a tavaszi koncerteken már hallhatók lesznek.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar tavaly új művészeti stratégiájának részeként célul tűzte ki a zenekar külső és belső megújulását. Ennek egyik eleme a szuverén kamarazenekari hangzás megerősítése volt, amelyhez elengedhetetlen a megfelelő hangszerválasztás. Egyéves keresést követően az év első hónapjában öt, kiváló mesterhegedűre találtak rá, amelyek még magasabb művészeti interpretációt tesznek lehetővé az együttes számára a jövőben - közölte a zenekar pénteken az MTI-vel.

A zenekar által megszerzett hegedűk egy-egy készítő nevéhez fűzhetők: a 18. században aktív olasz származású Landolfi, a párizsi központú Leclerc, a 19. századi olasz Santagiuliana, a német Mönnig és a 20. század elején tevékenykedő Spiegel János kézművesmunkáiról van szó. A mesterhangszerek jó vagy kiváló állapotúak, azonnal játszhatók.

"Minden hangszernek külön egyénisége van. A legnagyobb nehézséget az okozza, hogy megtaláljuk hozzá azt a játékost, aki a hangszert a maga különleges hangzásával szolgálni képes, valamint megtalálja a zenész a hangszerben a saját hangját" - idézi a közlemény Várdai István, a zenekar művészeti igazgatója szavait.

Idén márciusban Ilya Gringolts hegedűművésszel, áprilisban Fejérvári Zoltán zongoraművésszel, májusban Juliane Banse német szopránénekessel lép színpadra az együttes.
 

Fotó: Liszt Ferenc Kamarazenekar

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele
Schubert NOW bejátszókoncert a BMC-ben
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés