bezár
 

art&design

2021. 02. 05.
Új pályázatot írtak ki a Janus Pannonius Múzeum igazgatói posztjára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új pályázatot írtak ki a Janus Pannonius Múzeum igazgatói posztjára Ismét pályázaton várják a jelentkezőket a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) igazgatói posztjára, mert a korábbi kiírás eredménytelenül zárult – közölte az MTI.

A közgyűjteményt fenntartó helyhatóság közleményében azt írták, hogy Csornay Boldizsár jelenlegi vezető megbízását az eredménytelen pályázat miatt május végéig meghosszabbították.

A pécsi és baranyai múzeumok nagy részét üzemeltető JPM igazgatójának ötéves megbízása idén január végén járt le, a pozíció betöltésére pedig szeptember végén hirdetett meg pályázatot a pécsi önkormányzat. Az első pályázatra a múzeum jelenlegi dolgozói közül hárman jelentkeztek; őket egy hétfős szakmai bizottság online hallgatta meg, ugyanakkor a testület tagjai között a múzeum közalkalmazotti tanácsának elnöke is szavazott. Utóbbiról – idézték a közleményben Bognár Szilvia pécsi alpolgármestert – később derült ki, hogy feltehetően jogosulatlanul vett részt a véleményező bizottság munkájában. Az alpolgármester szerint ezzel kérdésessé vált a bírálati folyamat érvényessége, így a képviselőtestület a pályázat eredménytelenné nyilvánítását javasolta a polgármesternek és kezdeményezte új igazgatói pályázat kiírását.

Az új pályázat kiírásáról Péterffy Attila polgármester a járványügyi veszélyhelyzetben ráruházott jogkörével élve döntött.

Négyzetes kép a leadben: olvassbele.com

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

"A rajzolás főleg annak konfigurációja, amit látunk"
Paul Cézanne (1839-1906) rajzaiból és akvarelljeiből nyílik kiállítás nyáron a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA)
art&design

Elegáns megoldások Elegáns megoldások
Interjú Bornemisza Eszterrel karriertörténetéről, szakmai önfejlesztésről és a kortárs textilművészet hazai és nemzetközi megítéléséről
art&design

Mi van a szemünk előtt lebegő fátyol mögött? Mi van a szemünk előtt lebegő fátyol mögött?
Kiss Dániel márványszobrai mondanivalójának sokszínűsége

Más művészeti ágakról

irodalom

Gondosan felépített romok Gondosan felépített romok
Biró Krisztián: Eldorádó ostroma. Jelenkor Kiadó Kft., Budapest, 2020, 49 oldal, 1699 Ft
irodalom

Mesterházy Balázs: Törecsek (részlet) Mesterházy Balázs: Törecsek (részlet)
Verses regényrészlet a Prae folyóirat Ragály-számából
színház

Rend a rendetlenségben Rend a rendetlenségben
Ad absurdum – a TRIP Webszínház-előadásáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés