bezár
 

art&design

2021. 02. 05.
Új pályázatot írtak ki a Janus Pannonius Múzeum igazgatói posztjára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új pályázatot írtak ki a Janus Pannonius Múzeum igazgatói posztjára Ismét pályázaton várják a jelentkezőket a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) igazgatói posztjára, mert a korábbi kiírás eredménytelenül zárult – közölte az MTI.

A közgyűjteményt fenntartó helyhatóság közleményében azt írták, hogy Csornay Boldizsár jelenlegi vezető megbízását az eredménytelen pályázat miatt május végéig meghosszabbították.

A pécsi és baranyai múzeumok nagy részét üzemeltető JPM igazgatójának ötéves megbízása idén január végén járt le, a pozíció betöltésére pedig szeptember végén hirdetett meg pályázatot a pécsi önkormányzat. Az első pályázatra a múzeum jelenlegi dolgozói közül hárman jelentkeztek; őket egy hétfős szakmai bizottság online hallgatta meg, ugyanakkor a testület tagjai között a múzeum közalkalmazotti tanácsának elnöke is szavazott. Utóbbiról – idézték a közleményben Bognár Szilvia pécsi alpolgármestert – később derült ki, hogy feltehetően jogosulatlanul vett részt a véleményező bizottság munkájában. Az alpolgármester szerint ezzel kérdésessé vált a bírálati folyamat érvényessége, így a képviselőtestület a pályázat eredménytelenné nyilvánítását javasolta a polgármesternek és kezdeményezte új igazgatói pályázat kiírását.

Az új pályázat kiírásáról Péterffy Attila polgármester a járványügyi veszélyhelyzetben ráruházott jogkörével élve döntött.

Négyzetes kép a leadben: olvassbele.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában
art&design

Under the Skin – Huminilowicz Vanda egyéni kiállítása a Keletben
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban

Más művészeti ágakról

Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Kritika Babarczy Eszter Néhány szabály a boldogsághoz című kötetéről
kabai lóránt el sem kezdett versek kötetbemutató és kiállításmegnyitó Miskolcon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés