bezár
 

art&design

2021. 02. 22.
Papírszövésre fel!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Papírszövésre fel! Papírszövő videóworkshopra invitálja az érdeklődőket a Kassák Múzeum. A SzÖSz-Műhely legújabb videójában egy Anni Albers által inspirált noteszborító és egy színes papírszőttes készítésének lépései követhetőek végig.

A német származású Anni Albers (leánykori nevén: Annelise Elsa Frieda Fleischmann) a weimari Bauhaus képviselője, a műfaj talán egyik legismertebb európai alkotója volt. A textilszövés rácsszerkezetét felhasználva, merész geometrikus kompozíciókat, bátor színkísérleteket folytatott.

A Kassák Múzeum workshophoz kapcsolódó tumblr. bejegyzésében Anni Albers mellett olyan avantgárd és kortárs művészekről is szó esik, mint például Christopher Farr vagy Tarr Hajnalka, akik újító, kreatív módon kísérleteztek a szövés technikájával.

Ugyanakkor a bejegyzés kitér még a híres újító pedagógus, az első németországi óvodát megnyitó Friedrich Fröbel pedagógiai módszereire is, aki már a 20. század elején népszerűsítette a papírszőttesek készítését a kisgyermekek körében.

A SzÖSz-Műhely videójában egy Anni Albers inspirálta pepita noteszborító és egy színes magazinokból készült papírszőttes készítésének lépéseit követhetik végig az érdeklődők. A videóworkshop elérhető Facebookon és YouTube-on. Az elkészült egyedi borítók képeit pedig a kassakmuzeum@pim.hu címre várja a Kassák Múzeum.

Bővebb információ ezen a linken olvasható.

A kép forrása: SzöSz-Műhely

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Derkósok munkái virtuálisan
26 képzőművész pályamunkáit vonultatja fel idén is a Derkovits Gyula ösztöndíj
art&design

Elegáns megoldások Elegáns megoldások
Interjú Bornemisza Eszterrel karriertörténetéről, szakmai önfejlesztésről és a kortárs textilművészet hazai és nemzetközi megítéléséről
art&design

Letnji bioskop Letnji bioskop
A magyar performansz története 1966–2018 (9): Szerbiai magyar performansz: Nyári Mozi (1988-89)
art&design

Mikor a lepke kikel a bábból Mikor a lepke kikel a bábból
Interjú Ronga Eszter festővel pályakezdésről, inspirációkról és a jelenlegi helyzetről

Más művészeti ágakról

zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
Visky Ábel: Mesék a zárkából
színház

Megcsinálják akkor is, ha csak maguknak játszanak Megcsinálják akkor is, ha csak maguknak játszanak
Beszélgetés Pászt Patríciával a lengyel és a magyar színházról
gyerek

Last words: halljátok meg a kihalás szélére sodródott élőlények utolsó hangjait Last words: halljátok meg a kihalás szélére sodródott élőlények utolsó hangjait
Virtuális kiállítás, online foglakozás gyerekeknek és tárlatvezetés a Deák17 Galériában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés