bezár
 

színház

2021. 02. 21.
Online láthatók a Duda Éva Társulat előadásai
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
A világjárvány miatti korlátozások közel egy éve határozzák meg életünket, amely időszak alatt mindennapossá vált, hogy színházak, társulatok számos archivált előadásfelvételt elérhetővé tesznek online. A Duda Éva Társulat mindeddig kizárólag új online tartalmak gyártásával vette ki a részét ebből a trendből, ám előadásaikat az interneten még nem láthatta a közönség. Ezt töri most meg az előttünk álló két hétvége programkínálata, amikor két régi előadás felvételt, valamint a február 25-én bemutatásra kerülő PRIZMA című darabot is megtekintheti a közönség.

A többnapos online programsorozat első részében a tíz éve bemutatott, nagysikerű darabot, a RUMBLE-t lehet megtekinteni. A február 19-e, azaz péntek délután 18 órától 24 órán át elérhető felvételt a https://vimeo.com/513291969/ oldalon díjmentesen érhetik el az érdeklődők belföldről és külföldről egyaránt. Az előadás középpontjában a maszkulinitás áll, melynek egyértelmű és rejtett tulajdonságait szándékozik ábrázolni a darab, minden érzékeny, sötét, vicces és erőszakos oldalával együtt.

Szkéné színház

Szombaton, azaz február 20-án délután 17 órától lesz megtekinthető a Duda Éva Társulat második darabja, az OVERDOSE. A 2010-ben bemutatott produkció fókuszában a közösség tagjainak egymás iránti függése áll, amelynek sokrétű ábrázolását a speciális kellékek használata teszi izgalmassá. Az előadás kiváló minőségű videófelvételét a MU Színház Facebook oldalán lehet megtekinteni.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/433829784524185

A PRIZMA című produkció egy többállomásos munkafolyamat eredményeként kerül bemutatásra február 25-én a TRIP Hajón. A Társulat a tavaszi karantén időszakában elkezdett EGYPERCESEK mini videósorozat koncepcióját fejlesztette tovább egy színpadi produkcióvá. Az online bemutatóra február 25-én, csütörtökön 20.00 órától kerül sor a www.tripart.hu weboldalon. A premiert követő két estén, azaz február 26-27-én, pénteken és szombaton szintén megtekinthető lesz az előadás este 22.00 órától, majd vasárnap, február 28-án két alkalommal lehet jegyet váltani az online előadásra: délután 17.00 órától, illetve este 20.00 órától.

Jegyek: https://trip.jegyx1.hu/eloadas/826/

Fotók: Dömölky Dániel

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

„Podcasting”, a kultúrszerelem „Podcasting”, a kultúrszerelem
Podcast-történet és ajánló a hazai, kulturális csatornákról
színház

Csak ültek és meséltek Csak ültek és meséltek
Büfészínész/Színészbüfé 1. – Az Örkény Színház szilveszteri műsoráról
Interjú Simkó Beatrixszal pályakezdésről, külföldi lehetőségekről, az alkotóművészet és az előadóművészet útjairól
színház

Virtuális? Mai és élő Virtuális? Mai és élő
A Textúra 2020 stream előadásáról

Más művészeti ágakról

irodalom

Mesterházy Balázs: Törecsek (részlet) Mesterházy Balázs: Törecsek (részlet)
Verses regényrészlet a Prae folyóirat Ragály-számából
art&design

"A rajzolás főleg annak konfigurációja, amit látunk"
Paul Cézanne (1839-1906) rajzaiból és akvarelljeiből nyílik kiállítás nyáron a New York-i Modern Művészetek Múzeumában (MoMA)
film

Berlinale – sztárok nélkül
Se sztárok se közönség, így kezdődik a Berlinale
A 2021. február 21-i előadások


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés