bezár
 

film

2021. 03. 05.
Casanova is megöregedhet
Az Il ritorno di Casanova (Casanova visszatérése) című film, amelyben a híres nőcsábász nehezen dolgozza fel, hogy már elmúlt 60, Arthur Schnitzler regénye nyomán készül.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Casanova is megöregedhet A nagy szépség sztárja, Toni Servillo játssza az idős Casanovát Gabriele Salvatores új filmjében - írta a Variety.com. A forgatókönyvön Salvatores A nagy szépség írójával, Umberto Contarellóval és Sara Mosettivel dolgozik. Schnitzler párhuzamos narratívájára építve Salvatores új nézőpontból közelíti meg a Casanova-mítoszt.  

A film egyik síkján az idősödő Casanova egy barátjánál vendégeskedik vidéken, és a vendégek között van Marcolina, akinek viszonya van egy fiatal katonával, Lorenzóval. Ám a nő egy szerencsejáték-adóság miatt Casanova ágyában köt ki, ami miatt Lorenzo párbajra hívja ki a nőcsábászt - mondta el Salvatores.
A másik síkon egy hatvanas éveiben járó olasz filmrendező (Servillo) történetét látjuk, aki a Casanova visszatérése című kosztümös film forgatása közben beleszeret egy fiatal nőbe, akinek semmi köze a film világához. A rendező hozzátette, hogy a napjainkban játszódó jeleneteket fekete-fehérben akarja leforgatni, míg a 18. századi részeket színesben veszi fel.
A hétmillió eurós (2,5 milliárd forint) költségvetésű film forgatása szeptemberben kezdődik Velencében.
Salvatores Mediterraneo című filmje 1992-ben Oscar-díjat kapott, legutóbbi, Ne félj, ha megöllek című játékfilmjét 2019-ben a velencei filmfesztiválon mutatták be. Fuori era primavera (Kint tavasz volt) című pandémiáról szóló dokumentumfilmje a tavalyi római filmfesztiválon debütált.

 

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Steve Lightfoot: Ne higgy a szemének!
Viktor Kosakovskiy: Gunda
A vezércsel a Netflixen
Dér Asia, Haragonics Sára: Anyáim története


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés