bezár
 

art&design

2021. 03. 11.
Bécsbe érkezik a magyar szervezésű New Visegrad Photography kiállítás
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bécsbe érkezik a magyar szervezésű New Visegrad Photography kiállítás Az öt ország összefogásából született utazó kiállítás Bécsben mutatja be a régió legtehetségesebb fotóművészeit. A március 18-án nyíló bécsi Collegium Hungaricumban látható tárlat különlegessége, hogy idén először – Európa-szerte több országban megrendezett virtuálisan megtekinthető kiállítások után – személyesen is látogatható.

A New Visegrad Photography a Visegrádi Csoport országai (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) és Szerbia legnevesebb művészeti intézményeinek bevonásával jött létre. Célja, hogy megismertesse a régió kiemelkedő frissdiplomás fotóművészeit a nemzetközi közönséggel.

A kiállítás-sorozaton az öt partnerország kilenc felsőoktatási intézményének 24 fiatal fotósa kerül bemutatásra. Magyarországot a program elindításában nagy szerepet betöltő Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) mellett a Kaposvári Egyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem képviseli 10 művész bemutatásával.

Az utazó tárlat Bécs mellett többek között Berlinben, Brüsszelben, Prágában, Rómában, Varsóban vendégeskedik, és szervezés alatt állnak további külföldi állomások is. Március 15-ig a pozsonyi kiállítás egy online virtuális galériában tekinthető meg, majd a járványügyi korlátozások enyhítését követően ide kültéri kiállításként is visszatér. A hazai érdeklődők Debrecenben láthatják majd az anyagot, ahol 2021 nyarán, a  visegrádi együttműködés magyar elnöksége által utcai kirakat-kiállítás formájában kerül a közönség elé.

A kiállításon  bemutatásra kerülnek, FEHÉR Vera (HU), ALBERT Anna (HU), BAKSA Gábor (HU), BALOGH Viktória (HU), BÁNHEGYESY Antal (HU), Leontína BERKOVÁ (SK), BYLAK Krisztina (HU), ÉRDI Róbert (HU), Zuzana FEDOROVÁ (CZ), Lenka GLISNÍKOVÁ (CZ), Edyta JABŁOŃSKA (PL), Michał JASZKOWSKI (PL), Mina JEVREMOVIĆ (SRB), Lea KÁLAZI (SK), Milica KNEŽEVIĆ (SRB), Ľuboš KOTLÁR (SK), Tomasz KOWALCZYK (PL), Dragan KURUCIĆ (SRB), Weronika PERŁOWSKA (PL), Andrea STANIŠIĆ (SRB), SZÉKELY György (HU), SZTREHALET Oxána (HU), TÓTH Gabriella (HU) és Václav TVARŮŽKA (CZ)  művészek munkái.

 

A kiállítást megnyitó esemény a bécsi Collegium Hungaricum csatornáján lesz elérhető. A pozsonyi kiállítás virtuális formában itt  tekinthető meg.

 

Kép: Leontina Berková – Spatial Studies, 2018.

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Láthatóvá tett láthatatlan? – Avagy a császár új ruhája Láthatóvá tett láthatatlan? – Avagy a császár új ruhája
A Godot Labor „Fiktív Kiállításáról”
art&design

Gyíkok* Gyíkok*
A magyar performansz története 1966–2018 (10): Szerbiai magyar performansz: Aiowa csoport (1988-92)
art&design

Elegáns megoldások Elegáns megoldások
Interjú Bornemisza Eszterrel karriertörténetéről, szakmai önfejlesztésről és a kortárs textilművészet hazai és nemzetközi megítéléséről
art&design

A művészet is behálózva? A művészet is behálózva?
A BarabásiLab „Rejtett mintázatok. A hálózati gondolkodás nyelve” című kiállításáról a Ludwig Múzeumban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés