bezár
 

film

2021. 04. 12.
Dokumentumfilmek Karanténestekre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dokumentumfilmek Karanténestekre A Verzió kínálatában április 30-ig 12 nemzetközi kreatív dokumentumfilm elérhető, melyek közül 8 ingyenesen megtekinthető.

A Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál idén is elhozza az elmúlt évek díjnyertes dokumentumfilmjeit, melyek idén a Verzió honlapján elérhetők.

A válogatásban három magyar film is szerepel: a 17. Verzió közönségdíjas filmje, a Végstádium, amely egy rákos férfi utolsó három napját követi nyomon Gaal Ilona és Wizner Balázs rendezésében; Takács Gábor István kézzel rajzolt animációs dokumentumfilmje, a Kosztya Proletárszkij, amely kábítószer-függőség embertelen oroszországi kezelését mutatja be; valamint a Siess haza, vár a mama (rendező: Hajdú Eszter) című alkotás az LGT egyik alapítótagja, Barta Tamás, és édesanyja, Edit kapcsolatáról szól.

A külföldi filmek közt szerepel a Maddy a modell (rendező: Jane Magnusson), amely Madeline Stuart rögös útját mutatja be: miként vált egy fiatal down-szindrómás lány mára világhírű divatmodellé?

A Tengerentúl (rendező: Sung-a Yoon) című alkotás a modern kori szolgaságról szól, azoknak a külföldre utazó filippínó nőknek a sorsáról, akik a jobb élet reményében hagyják el a Fülöp-szigeteket, hogy háztartásbeliként dolgozzanak és éljenek. Mindehhez pedig az elnök, Rodrigo Duterte asszisztál, akinek diktatúrájába Marc Wiese Frontvonalban című filmje enged betekintést.

Vuhan városát hetvenhat napra zárták le 2020. január 23-tól, hogy megküzdjön a koronavírus-járvány kitörésével. Hao Wu és Weixi Chen 76 nap című filmje ezeket a napokat mutatja be, különböző emberi sorsokat követve és tragédiákról tudósítva.

A filmeket a Verzió oldalán lehet megtekinteni ingyen vagy jelképes áron.

 

Kép forrása: Verzió Filmfesztivál / Facebook

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
Anna Hints: Smoke Sauna Sisterhood
Interjú Dér Asiával a Nem halok meg című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés