bezár
 

film

2021. 05. 17.
Május végén jön A Cirko Film „Ideje moziba menni!“ fesztiválja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A mozik újranyitásának örömére kilenc régóta várt filmet mutat be országszerte a Cirko Film 2021. május 27. és 30. között. A filmeket hetekkel (bizonyos esetekben hónapokkal) a mozibemutató előtt, négy napon át láthatja a hazai közönség az „Ideje moziba menni!“ fesztivál keretében. Az újranyitás ünnepén lesznek szórakoztató, ugyanakkor gondolatébresztő filmek, fesztiváldíjas alkotások, európai romantikus vígjátékok és egy bensőséges hangvételű dokumentumfilm is.

A fesztiválhoz 22 mozi csatlakozott, köztük hat budapesti művészmozi (Cirko-Gejzír, Corvin, Kino, Művész, Puskin,Tabán), valamint 16 vidéki filmszínház. 

A fesztivál egyik legjobban várt filmje a Szupernóva, az angol Tóvidék lélegzetelállító tájain forgatott megindító brit romantikus dráma Colin Firth és Stanley Tucci főszereplésével. A tavalyi Berlinale válogatásából érkezik a mozikba a megtörtént eset nyomán készült, egy holokauszttúlélő különleges történetét bemutató Perzsa nyelvleckék és a 21. század kihívásaira – internetes zaklatás, közösségi média, reklámpszichológia – érzékenyen és abszurd humorral reagáló francia film, az Előzmények törlése. Az egyedi hangú lengyel alkotó, Małgorzata Szumowska (Az Ő nevében, Test) új filmje, a Soha többé nem fog havazni a velencei filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be: a misztikus történetben különös, karizmatikus gyógyító bukkan fel egy gazdag lakóparkban, hogy felbolygassa az ott élők unalmas, szorongással teli világát. 

Képkocka a Perzsa nyelvleckék című filmből. Forrás: Cirko Film

Szintén Velencében debütált és itt nyerte meg a zsűri különdíját Andrej Koncsalovszkij történelmi filmje, a hatvanas években játszódó Kedves elvtársak! is, amely egy elkötelezett kommunista párttitkár meghasonlását mutatja be. A nagy sikerű Mű szerző nélkül után, amely Gerhard Richter életének történetét mutatta be játékfilmes formában, most egy bensőséges hangvételű dokumentumfilmből ismerhetjük meg korunk egyik legjelentősebb képzőművészét: a Gerhard Richter, a festő segítségével betekintést nyerhetünk az alkotás folyamatába, illetve a nyilvánosság elől rejtőző művész múltjába és gondolataiba. A Rosa esküvője című film egy középkorú nő eszmélését és magára találását mutatja be napsugaras mediterrán hangulatban, sok családi civakodással és igazi spanyol temperamentummal.

Könnyedebb alkotások is várják majd a felhőtlen kikapcsolódásra vágyó nézőket: a Szenvedélyes szomszédok című spanyol kamaradarab, amelyben a zseniális Javier Cámara neurotikus, Woody Allen-i alakításán nevethetnek a nézők, valamint a Mese a barátságról című francia film rivalizálásról, összetartozásról, emberi kapcsolatokról. 

Javier Cámara a Szenvedélyes szomszédok című filmben. Forrás: Cirko Film

Az Ideje moziba menni fesztivál helyszínei Budapesten: Cirko-Gejzír MoziCorvin moziKino Café MoziMűvész Mozi, Puskin MoziTabán Mozi.

A fesztivál vidéki helyszínei: 10'S mozi (Nyergesújfalu)Apolló Mozi (Pécs)Art mozi (Zalaegerszeg)Barátság mozi (Székesfehérvár)Belvárosi Mozi (Szeged)Center Mozi (Békéscsaba)Duna Mozi (Visegrád)KMKK Art Mozi (Celldömölk)Krúdy Mozi (Nyíregyháza)Lehel Film-Színház (Jászberény)Művészetek Háza (Miskolc)Otthon Mozi (Kecskemét)P'art Mozi (Szentendre)Savaria Mozi (Szombathely)Szivárvány mozi (Kaposvár)Tisza mozi (Szolnok).

A négyzetes képen Colin Firth látható a Szupernóva című filmben.

Forrás: Cirko Film

 

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Steve Lightfoot: Ne higgy a szemének!
Darius Marder: Sound of Metal
Thomas Vinterberg: Még egy kört mindenkinek

Más művészeti ágakról

zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
Parti Nagy Lajos: Ibusár (Örkény István Színház — Kék Művészügynökség)
art&design

Balatont álmodom, s melléje magamat Balatont álmodom, s melléje magamat
Gondolatok Bodolóczki Linda „Nekem a Balaton” című kiállításának képeiről
színház

Séta a fejekben és az utcákon Séta a fejekben és az utcákon
East End: Idővonal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés