bezár
 

zene

2021. 05. 19.
Bartók-est a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bartók-est a Müpában A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek május 26-i online előadásán 19:30-kor Madaras Gergely, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Szegedi Kortárs Balett előadását tekinthetjük meg a Müpa rendezésében – olvasható a Művészetek Palotája honlapján.

Az est folyamán Bartók Béla életművének néhány meghatározó darabjával ismerkedhet meg a közönség. A koncert első felében Madaras Gergely vezénylésével a Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára című kompozícióját hallhatjuk. Szintén felcsendül Bartók öttételes zenekari műve, a Concerto, amely a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével emeli egy egészen más dimenzióba az estét. A táncelőadás a zeneszerző személyét színpadi szereplőként idézi meg, de találkozhatunk a színpadon számos más Bartók-karakterrel is, úgymint a Kékszakállú herceggel, a Mandarinnal és a Fából faragott királyfival.

Az előadás megtekinthető a Bartók Tavasz virtuális hangversenytermében. Részletekért és a szereposztásért látogasson el ide!

A kép forrása: https://www.facebook.com/SzegediKortarsBalett/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

zene

Ha beoltottak, mehetsz koncertre, Izraelben
Tel Avivban szabadtéri koncertet szerveznek a Covid-19 ellen beoltottaknak
Interjú Tornyai Péterrel érvényesülésről, külföldi lehetőségekről, a zenei tevékenység sokszínűségéről, célokról
A zenei paródia esztétikai problémái a 18. századi vokális zenében
Nagy Ákos zeneszerzővel Lineaments I. című lemeze kapcsán beszélgettünk

Más művészeti ágakról

irodalom

Két napig a test körül Két napig a test körül
A Test-symposium – Irodalom, elmélet és kritika című konferenciáról
A Margó Fesztivál záró napja
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

A klasszikus zenei ipar motorjai A klasszikus zenei ipar motorjai
Háttérinterjú Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával versenyekről, művészeti ügynökségekről, a koncerttermek működéséről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés