bezár
 

zene

2021. 05. 19.
Bartók-est a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bartók-est a Müpában A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek május 26-i online előadásán 19:30-kor Madaras Gergely, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Szegedi Kortárs Balett előadását tekinthetjük meg a Müpa rendezésében – olvasható a Művészetek Palotája honlapján.

Az est folyamán Bartók Béla életművének néhány meghatározó darabjával ismerkedhet meg a közönség. A koncert első felében Madaras Gergely vezénylésével a Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára című kompozícióját hallhatjuk. Szintén felcsendül Bartók öttételes zenekari műve, a Concerto, amely a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével emeli egy egészen más dimenzióba az estét. A táncelőadás a zeneszerző személyét színpadi szereplőként idézi meg, de találkozhatunk a színpadon számos más Bartók-karakterrel is, úgymint a Kékszakállú herceggel, a Mandarinnal és a Fából faragott királyfival.

Az előadás megtekinthető a Bartók Tavasz virtuális hangversenytermében. Részletekért és a szereposztásért látogasson el ide!

A kép forrása: https://www.facebook.com/SzegediKortarsBalett/

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről
Jakob Bro and Joe Lovano: „Once Around The Room” koncertje a Müpában, 2023. október 26.

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés