bezár
 

art&design

2021. 05. 31.
Titkos kert címmel nyílik kiállítás Kalocsán
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Titkos kert címmel nyílik kiállítás Kalocsán Révay György műgyűjtő grafikai kollekciójából nyílik kiállítás 2021. június 4-én Kalocsán „Titkos kert” címmel. A tárlat egészen július 31-ig lesz látható a Nicolas Schöffer Gyűjteményben. A kiállítás a Műgyűjtemények sorozat nyitó tárlata, amely a magyar műgyűjtők magángyűjteményeit kívánja közelebb hozni a műkedvelőkhöz.

A kollekció jelenlegi formáját hosszú évek gyűjtői szenvedélye alakította, benne magyar és nemzetközi képzőművészek alkotásaival. Az elmúlt száz év magyar grafikai iskoláitól a kortárs alkotókon keresztül, a nagykőrösi művésztelepen készült alkotásokig számos művész és művészeti iskola megtalálható a gyűjteményben. A kiállításon megtekinthető válogatás főleg kortárs magyar, lengyel,  szerb és örmény alkotók munkáit mutatja be, nem nélkülözve a klasszikus magyar iskolák képviselőt sem. A tárlat nem titkolt célja, hogy kapcsolódási pontot teremtsen a műalkotások, a műgyűjtő és a közönség között.

Kiállító művészek:
Aba-Novák Vilmos, Baksai József, Bardócz Lajos, Andrzej Łabuz, Damian Pietrek, Takáts Márton, Hripsime Mantashyan, Orczi József, Balogh József, Szarancsev Károly, Hollósy Katalin, Predrag Djukic, PaveŁ WarchoŁ, Szikora Tamás, Damó István, Fred Hodel, Rékassy Csaba, Orosz István, Adam Pociecha,  Imets lászló, Hincz Gyula, Szilágyi János

Kurátorok:
Budai Viktória gyűjteményvezető, Farkas Ferenc festőművész

A négyzetes kép forrása: Révay ‒ gyűjtemény

Titkos kert
A kiállítás 2021. június 4. és július 31 között tekinthető meg a Nicolas Schöffer Gyűjtemény tereiben Kalocsán. A kiállítással kapcsolatban további információ ezen a linken érhető el.
Helyszín: Nicolas Schöffer Gyűjtemény • 6300 Kalocsa, Szent István király út. 76.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Balatont álmodom, s melléje magamat Balatont álmodom, s melléje magamat
Gondolatok Bodolóczki Linda „Nekem a Balaton” című kiállításának képeiről
art&design

A magasugrás veszélyei A magasugrás veszélyei
Kritika a Standby szabadtéri kiállításról
art&design

Életem története Életem története
Gát János: Csillapíthatatlanul szomjazzák a végtelent – Beszélgetések Reigl Judittal – egy festő (ön)életrajza, Corvina Kiadó, 2020.
art&design

Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan Rejtőzködő kiállítóterek I. élőben és virtuálisan
aqb, ProjectSpace – Mátrai Erik: „Ellipszisek”

Más művészeti ágakról

irodalom

Két napig a test körül Két napig a test körül
A Test-symposium – Irodalom, elmélet és kritika című konferenciáról
Külföldön Sikeres Magyar Művészek

Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat Az otthon fogalma alapjaiban határozza meg munkáimat
Interjú Schwéger Zsófia festőművésszel külföldi felsőoktatásban szerzett tapasztalatokról, kapcsolati háló építéséről és az időbeosztás fontosságáról
színház

Séta a fejekben és az utcákon Séta a fejekben és az utcákon
East End: Idővonal


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés