bezár
 

art&design

2021. 05. 31.
Titkos kert címmel nyílik kiállítás Kalocsán
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Titkos kert címmel nyílik kiállítás Kalocsán Révay György műgyűjtő grafikai kollekciójából nyílik kiállítás 2021. június 4-én Kalocsán „Titkos kert” címmel. A tárlat egészen július 31-ig lesz látható a Nicolas Schöffer Gyűjteményben. A kiállítás a Műgyűjtemények sorozat nyitó tárlata, amely a magyar műgyűjtők magángyűjteményeit kívánja közelebb hozni a műkedvelőkhöz.

A kollekció jelenlegi formáját hosszú évek gyűjtői szenvedélye alakította, benne magyar és nemzetközi képzőművészek alkotásaival. Az elmúlt száz év magyar grafikai iskoláitól a kortárs alkotókon keresztül, a nagykőrösi művésztelepen készült alkotásokig számos művész és művészeti iskola megtalálható a gyűjteményben. A kiállításon megtekinthető válogatás főleg kortárs magyar, lengyel,  szerb és örmény alkotók munkáit mutatja be, nem nélkülözve a klasszikus magyar iskolák képviselőt sem. A tárlat nem titkolt célja, hogy kapcsolódási pontot teremtsen a műalkotások, a műgyűjtő és a közönség között.

Kiállító művészek:
Aba-Novák Vilmos, Baksai József, Bardócz Lajos, Andrzej Łabuz, Damian Pietrek, Takáts Márton, Hripsime Mantashyan, Orczi József, Balogh József, Szarancsev Károly, Hollósy Katalin, Predrag Djukic, PaveŁ WarchoŁ, Szikora Tamás, Damó István, Fred Hodel, Rékassy Csaba, Orosz István, Adam Pociecha,  Imets lászló, Hincz Gyula, Szilágyi János

Kurátorok:
Budai Viktória gyűjteményvezető, Farkas Ferenc festőművész

A négyzetes kép forrása: Révay ‒ gyűjtemény

Titkos kert
A kiállítás 2021. június 4. és július 31 között tekinthető meg a Nicolas Schöffer Gyűjtemény tereiben Kalocsán. A kiállítással kapcsolatban további információ ezen a linken érhető el.
Helyszín: Nicolas Schöffer Gyűjtemény • 6300 Kalocsa, Szent István király út. 76.
nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Az eltűnt idő nyomában Az eltűnt idő nyomában
Tértelen hely projekt: A Blaha Lujza tér múltja és jelene négy fiatal szemével
art&design

Hölgymenyét Hölgymenyét
Interjú Verebics Kati festővel
art&design

Balatont álmodom, s melléje magamat Balatont álmodom, s melléje magamat
Gondolatok Bodolóczki Linda „Nekem a Balaton” című kiállításának képeiről
art&design

A köztes térben létezni A köztes térben létezni
Interjú Szegedi-Varga Zsuzsannával pályakezdésről, kortársakról és saját projektekről

Más művészeti ágakról

A Mirrén titkának könyvbemutatója
Lázár Bence András: Kávé, tejjel című könyv kötetbemutatója
irodalom

Nem mindig boldog, ha épp süt a Nap, és boldog tud lenni a sötétségben is Nem mindig boldog, ha épp süt a Nap, és boldog tud lenni a sötétségben is
Bemutatták Horváth Márk legújabb könyvét, Az antropocént


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés