bezár
 

film

2021. 06. 07.
Szeptemberben lesz látható a mozikban a Szent Ignác útja című film
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szeptemberben lesz látható a mozikban a Szent Ignác útja című film Szeptemberben lesz látható a mozikban Tolvaly Ferenc Szent Ignác útja - Camino Ignaciano című új dokumentumfilmje.

Az NFI támogatásával készült alkotást premier előtt júniusban a Magyar Mozgókép Fesztiválon, majd a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előestéjén, szeptember 4-én mutatják be a hazai mozik. A forgatásról készült videó megtekinthető a Filmintézet Youtube-csatornáján.

Tolvaly Ferenc El Camino húsz év múlva - Szent Ignác útja című regényéből, Balázs Zsuzsa újságíróval közösen írt forgatókönyve alapján készült dokumentumfilm. A spanyolországi történelmi helyszíneken, a pandémia miatt elnéptelenedett városokban forgatott film utómunkálatait most fejezték be az alkotók, utolsó fázisként elkészült a magyar nyelvű szinkron is. A spanyol főszereplőnek, José Luis Iriberri SJ jezsuita szerzetesnek Hegedűs D. Géza kölcsönözte a hangját.

"A Szent Ignác útja gondolatébresztő külső és belső utazás, mely az élet igazi kalandját, az útkeresést és önmagunk megtalálásának lehetőségét kínálja. A 90 perces dokumentumfilm közelről, személyes hangvételű elbeszéléssel, érzékenyen mutatja be, hogyan válik egy zarándoklat életváltoztató úttá." Tolvaly Ferenc filmje egyaránt bemutatja  az út spirituális és látható szépségeit.

Az egész estés dokumentumfilm a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, a Cameofilm Stúdió Csáky Attila producer vezetésével gyártotta és a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya patronálta. A Szent Ignác útja - Camino Ignaciano nemzetközi bemutatója június 19-én Rómában, a Szent Ignác megtérésének 500. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi évben lesz. A bemutatón jelen lesz Tolvaly Ferenc is. A mozibemutatóval egyidejűleg a film alapjául szolgáló regény is megjelenik.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Viktor Kosakovskiy: Gunda
Magyar rövidfilmek a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon
Ryan White: A kivégzőosztag
Zed Nelson The Street című filmje kapcsán

Más művészeti ágakról

irodalom

Két napig a test körül Két napig a test körül
A Test-symposium – Irodalom, elmélet és kritika című konferenciáról
art&design

Hölgymenyét Hölgymenyét
Interjú Verebics Kati festővel
színház

Séta a fejekben és az utcákon Séta a fejekben és az utcákon
East End: Idővonal
színház

Sok hűhó bántó vágyakért Sok hűhó bántó vágyakért
Lieberman és Álmodj rólam, Demetrius a Shakespeare/37 sorozatban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés