bezár
 

film

2021. 06. 07.
Szeptemberben lesz látható a mozikban a Szent Ignác útja című film
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szeptemberben lesz látható a mozikban a Szent Ignác útja című film Szeptemberben lesz látható a mozikban Tolvaly Ferenc Szent Ignác útja - Camino Ignaciano című új dokumentumfilmje.

Az NFI támogatásával készült alkotást premier előtt júniusban a Magyar Mozgókép Fesztiválon, majd a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előestéjén, szeptember 4-én mutatják be a hazai mozik. A forgatásról készült videó megtekinthető a Filmintézet Youtube-csatornáján.

Tolvaly Ferenc El Camino húsz év múlva - Szent Ignác útja című regényéből, Balázs Zsuzsa újságíróval közösen írt forgatókönyve alapján készült dokumentumfilm. A spanyolországi történelmi helyszíneken, a pandémia miatt elnéptelenedett városokban forgatott film utómunkálatait most fejezték be az alkotók, utolsó fázisként elkészült a magyar nyelvű szinkron is. A spanyol főszereplőnek, José Luis Iriberri SJ jezsuita szerzetesnek Hegedűs D. Géza kölcsönözte a hangját.

"A Szent Ignác útja gondolatébresztő külső és belső utazás, mely az élet igazi kalandját, az útkeresést és önmagunk megtalálásának lehetőségét kínálja. A 90 perces dokumentumfilm közelről, személyes hangvételű elbeszéléssel, érzékenyen mutatja be, hogyan válik egy zarándoklat életváltoztató úttá." Tolvaly Ferenc filmje egyaránt bemutatja  az út spirituális és látható szépségeit.

Az egész estés dokumentumfilm a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, a Cameofilm Stúdió Csáky Attila producer vezetésével gyártotta és a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya patronálta. A Szent Ignác útja - Camino Ignaciano nemzetközi bemutatója június 19-én Rómában, a Szent Ignác megtérésének 500. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi évben lesz. A bemutatón jelen lesz Tolvaly Ferenc is. A mozibemutatóval egyidejűleg a film alapjául szolgáló regény is megjelenik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Mehran Tamadon: Ahol nincs isten & Legrosszabb ellenségem

Más művészeti ágakról

Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés