bezár
 

zene

2021. 06. 12.
Fonó Literatúra: rigmusok, nóták, dalok, versek Közép-Európából
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fonó Literatúra: rigmusok, nóták, dalok, versek Közép-Európából Fonó Literatúra címmel irodalmi-zenés sorozat indul a Fonó Budai Zeneházban. A június 24-én kezdődő programsorozaton népköltések találkoznak kortárs költők műveivel, ismert színészek kiváló muzsikusokkal.

Dalok, dalszövegek, népdal szövegek, eredeti dokumentumok, szemelvények, csujogatók, népköltészeti remekművek párhuzamosan kortárs költők műveivel, ezt kínálja a Fonó Literatúra. A kezdeményezés spontaneitást nem nélkülöző felolvasószínház, ahol rácsodálkozunk, mennyire kortárs a régi és próbáljuk az irodalom nyelvén megfejteni, miként élnek tovább hagyományaink a 21. században, hogyan éltetjük, gondoljuk tovább azokat, hogyan lesznek új rítusaink a régiek nyomán és születnek kortárs életművek táplálkozva a régiekből.

A sorozatban mások mellett Csoóri Sándor, Lackfi János, Szabó T. Anna művei kerülnek terítékre. "Elfeledett sorok és dallamok. Közérthetően, olykor viccesen, groteszk módon, olykor nagyon is komolyan, drámaian, felépített dramaturgia mentén".

Az első Fonó Literatúra vendége Vecsei H. Miklós és Tompos Kátya színművész - elsősorban a szövegek, de részben a zene gazdái is, akik fúzióra kelnek két népzenében otthonosan mozgó művésszel, ifj. Csoóri Sándor Sündivel és Berecz Istvánnal. A sorozat szerkesztő-rendezője Seres Tamás, aki tematikájában egyedi, hiánypótló előadásokat hoz létre a meghívott vendégekkel a Fonó Színpadán.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024
irodalom

Fehér Enikő Az analóg ember című könyvének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés