bezár
 

zene

2021. 06. 15.
Budapesti Wagner-napok
Világsztárok élőben a Bartók Rádióban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapesti Wagner-napok Élőben közvetíti a Bartók Rádió a Wagner-varázs II. című koncertet a Budapesti Wagner-napok kapcsán a Müpából. Az előadás Fischer Ádám vezényletével és a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek közreműködésével június 16-án, szerdán lesz hallható 19:30-tól – közölte az MTVA.

A Művészetek Palotája idén is megrendezi világhírű fesztiválját, a Budapesti Wagner-napokat, ami ezúttal június 13. és 20. között online közvetítéssorozattal várja az érdeklődőket. A közönség a szerző gazdag alkotói terméséből válogathat: A nürnbergi mesterdalnokok, a Lohengrin, valamint a Trisztán és Izolda kerülnek terítékre a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek közreműködésével, Fischer Ádám Kossuth-díjas karmester irányításával.

A Wagner-varázs II. című koncertet a Bartók Rádió hallgatói is figyelemmel kísérhetik, amely a szerző két, merőben eltérő műfajú alkotásából készült összeállítás: A bolygó hollandi fontos jelenetei, valamint a Trisztán és Izolda második felvonása hangzik el. A június 16-i koncertet olyan világhírű operaénekesek tolmácsolásában lehet majd meghallgatni, mint a szoprán Catherine Foster és Simone Schneider, a mezzoszoprán Schöck Atala, a tenor Gerhard Siegel és Corby Welch, a basszbariton Albert Dohmen és Tomasz Konieczny. Az előadás nemcsak a Wagner- és operarajongóknak, hanem a klasszikus műfaj valamennyi kedvelőjének izgalmas zenei kikapcsolódást ígér.

Hallgassa élőben a Bartók Rádiót a MédiaKlikken!

Négyzetes kép a leadben: mupa.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

lemezismertető
Három koncert a Veszprémi Régizenei Napokról
Ranaldo-Jarmusch-Urselli-Pándi: S/T, 2019; Churning of the Ocean, 2021 – Trost Records
Háttérinterjú Csonka Andrással, a Zeneakadémia programigazgatójával versenyekről, művészeti ügynökségekről, a koncerttermek működéséről

Más művészeti ágakról

színház

Mindig bennem volt a játék szeretete Mindig bennem volt a játék szeretete
Interjú Szabó K. Istvánnal marosvásárhelyi tanulmányairól, külföldön szerzett rendezői tapasztalatairól és további terveiről
színház

Shakespeare, amikor magyar és abszurd Shakespeare, amikor magyar és abszurd
Hamlear a Gyulai Várszínházban
színház

Lépjünk ki a babaházból! Lépjünk ki a babaházból!
Kartonpapa a Szkénében


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés