bezár
 

zene

2021. 06. 17.
Nyáresti koncertekkel várja a közönséget a Concerto Budapest
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nyáresti koncertekkel várja a közönséget a Concerto Budapest Júniusban és júliusban három alkalommal várja közönségét Mozart és Beethoven műveivel a Concerto Budapest a MOM Kulturális Központban.

A nyáresti koncertek ezúttal különleges tematikában, a Hőskoncertek égisze alatt valósulnak meg. Keller András és a Concerto Budapest így kíván köszönetet mondani mindazoknak a hétköznapi hősöknek, akik emberfeletti teljesítményükkel segítették életünket az elmúlt időszakban. Ezért a koncerteket mindenekelőtt az egészségügyben dolgozóknak ajánlják, akiket szeretettel várnak a közönség soraiban is - közölte a zenekar az MTI-vel.

A sorozat első, csütörtöki koncertjének főszereplője Mozart. A klasszikus nyitány-versenymű-szimfónia szerkezetű műsor a zeneszerző legnépszerűbb műveiből áll össze. A Figaro házassága című opera nyitánya mellett elhangzik az A-dúr klarinétverseny és a Prágai szimfónia, klarinéton közreműködik Darko Brlek, vezényel Vashegyi György.

Június 25-én ismét egy Mozart-nyitánnyal indul az este. A Cosí fan tutte mellett Mozart Sinfonia concertantéja és Beethoven II. szimfóniája szólal meg Keller András vezényletével.

A sorozatot záró harmadik esten, július 7-én két Mozart- és egy Beethoven mű - ismét egy nyitány, egy versenymű és egy szimfónia hangzik majd el. Mozart egy kevéssé ismert operája, A színigazgató nyitány csendül fel elsőként, utána az A-dúr zongoraversenyt (K.414) hallhatják Várjon Dénessel, az estet Beethoven VIII. szimfóniája zárja.

MTI 2021. június 15.

Kép forrása: Concerto Budapest

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról
Interjú Tornyai Péterrel érvényesülésről, külföldi lehetőségekről, a zenei tevékenység sokszínűségéről, célokról

Más művészeti ágakról

Rómeó-misszió avagy Rómeó és Júlia a Kaposvári Egyetem harmadéves színész osztálya előadásában Gyulán
színház

Kinek szól a taps? Kinek szól a taps?
III. Richárd Gyulán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés