bezár
 

film

2021. 06. 21.
Kiosztották a 8. Savaria Filmszemle díjait Szombathelyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kiosztották a 8. Savaria Filmszemle díjait Szombathelyen Kiosztották a 8. Savaria Filmszemle legjobbnak ítélt alkotásainak járó elismeréseket - közölték a szombathelyi filmes esemény szervezői szombaton az MTI-vel.

Lovass Tibor ismertette: a film- és fotóművészet kategóriában első díjat kapott Zajti Balázs, Zajti Ferenc és Zajti Gábor Autóstoppal a szabadság felé című alkotása. A második Aracsi Norbert Elfelejtett nemzedék, a harmadik pedig Zsigmond Dezső Apám, Esterházy János című filmje lett.

Az irodalom kategóriában első díjat nyert Bicskei Éva, Sipos Áron és Kántor László alkotása, a Berda József trilógia, amelynek része Az újpesti Villon, A hatalom és a költő, valamint A zarándok angyal. A második helyen végzett Greksa Gábor, Kurucz Dániel, Noll-Batek Kristóf és Nahimi Botond Az új Közép-Európa című alkotása, harmadik lett Medgyesi Gabriella és Ordódy Judit Utisz útjai című munkája.

A színházművészet kategóriában első lett Medgyesi Gabriella és Ordódy Judit Szelíd szeretettel élni életünket című filmje, a második Ordódy György és Ordódy Judit Színész csak színházban légy című alkotása, a harmadik pedig Emesz Lilla, Balla Gábor és Nagy Roland A fekete ágy című munkája.

A diákfilm kategóriában első díjat kapott Dóczé Péter és Kojnok Dávid Dilemma című filmje, második lett Török Levente, Szűcs Gábor és Hegyvári Tamás Az én történetem című munkája, míg a harmadik Zsigmond Boldizsár Két főre című alkotása.

Az egyes kategóriákon belül a zsűri különdíjakkal is kifejezte elismerését. A film- és fotóművészet kategóriában különdíjat kapott Zágoni Bálint és Bertóti Attila Az elveszett kolozsvári Bánk bán, Szabó Attila és Bálint Károly A szőnyeg alá söpört negyed, K. Kovács Ákos és Tóth Levente Branka, Bánovics Ottó Légszomj, valamint Boros Ferenc és Horváth Zoltán A szendiszűcs című munkája.

Az irodalom kategóriában különdíjas lett Gulyás Gyula Kifutás és Herczeg Zsolt Radnóti nyomában című alkotása. A diákfilmek kategóriában elismerést kapott Kocsis Judit JHVH című munkája, Ascher Károly Szülőfalu című filmje, valamint különdíjjal ismerték el a zentai Bolyai Filmműhely teljesítményét.

MTI 2021. június 19.

Kép forrása: savariafilmszemle.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

John Krasinski: Hang nélkül 2.
Kocsis Ágnes: Éden
Nagy Viktor Oszkár: Becsúszó szerelem
Magyar rövidfilmek a 9. Friss Hús Budapesti Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon

Más művészeti ágakról

színház

Ennél hangosabban nem lehet kiáltani Ennél hangosabban nem lehet kiáltani
A Mefisztó bemutatója az Átriumban
színház

Kérek egy 7-es buszt! Kérek egy 7-es buszt!
A Táp Színház Gárdonyi Béla A megálló, avagy újra büdös semmisem című előadásáról
art&design

Mágikus önbeállítás Mágikus önbeállítás
Galántai: 80. Riport a kapcsolati hálóról, A jövő emlékei című kiállításról és az Artpoolról az intézet kurátorával, László Zsuzsával


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés