bezár
 

építészet

2021. 06. 24.
Hatszor lesz a nyáron építészeti tábor
A Teleki László Alapítvány szervezésében
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hatszor lesz a nyáron építészeti tábor Hat alkalommal szervez a nyáron építészeti tábort a Teleki László Alapítvány, a Nagyapám Háza program képzésein a résztvevők többek között az épületmentésről, a tornácjavításról, valamint a vályogházak korszerű felújításáról szerezhetnek új információkat - olvasható az alapítvány csütörtöki közleményében.

Mint írják, a Nagyapám Háza program azért jött létre, hogy az építészettel foglalkozó fiatalabb generációkat, így az építészeteket, a szakembereket és a kivitelezőket is megismertesse azokkal az ősi fortélyokkal, amelyeket nagyapáink házaik építésekor alkalmaztak. A Nagyapám Háza program részeként előadásokat tartottak a témával foglalkozó szakemberek, a nyár folyamán pedig a gyakorlati foglalkozásokat tartanak.

A következő mester-inas képzést június 27. és július 4. között tartják Kristófalun, amelynek témája a faváz- és faljavítás, fatapasztás lesznek. Ezután további öt helyszínen várják a nyár folyamán a tanulni vágyó inasjelölteket. Július 5. és 11. között Világoshegyen a vakolás, meszelés, nádpallózás; július 5. és 11. között Pécselyen a népi melléképületek építése; július 11. és 18. között Balatonszőlősön a tetőjavítás és az épületmentés témákban lesznek gyakorlati foglalkozások. Ezen kívül az érdeklődők július 25. és augusztus 1. között Zsibriken a tornácjavítással és a tapasztással, augusztus 9. és 15. között Ágfalván pedig a vályogházak korszerű felújításával ismerkedhetnek meg.

A Nagyapám Háza népi örökségvédelmi programot a Teleki László Alapítvány Népi Építészeti Program támogatja. Bővebb információk a weboldalon találhatók - áll az összegzésben.

 

Kép forrása: telekialapitvany.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Interjú Filip Rybkowskival
építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról

Más művészeti ágakról

Láng Orsolya Ház, délután című könyvének bemutatójáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés