bezár
 

irodalom

2021. 07. 06.
Kabai Lóránt új verseskötete már előrendelhető
Moaré
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kabai Lóránt új verseskötete már előrendelhető Az idei, 2021. szeptember 2-től 5-ig tervezett Ünnepi Könyvhétre jelenik meg Kabai Lóránt új verseskötete (az első a Joshua Könyveknél), a moaré. Az új kötet a szerző 2018 és 2020 között született verseiből és fotóiból állt össze, s egy szorongásokkal és tünékeny reményekkel, megbánásokkal és belátásokkal, önmarcangolással járó külső és belső utazáson kalauzolja végig olvasóját – értesítette a kiadó a prae.hu művészeti portált.

A Könyvhétre megjelenő kötet két speciális – limitált, számozott – kiadásban is elérhetővé válik:

– a kemény táblás, védőborítós verzió 100 sorszámozott, szignált példányban; illetve

– a díszdobozos, nagyobb méretű változat fűzetlen ívekkel, bővített képanyaggal és további extra tartalmakkal 50 sorszámozott, szignált példányban.

Ez utóbbiak bolti forgalomba nem kerülnek, kizárólag a Joshua Könyvektől előrendelve szerezhetők be, 2021. június 14-től, amíg a készlet tart.

A díszdobozos változat ára 5000 Ft, a kemény táblás, védőborítósé 3000 Ft (a puha fedeles kötet könyvesbolti ára 2500 Ft lesz).

Keménytáblás változat

Előrendelni augusztus 22-ig lehetséges a kiado@joshuakonyvek.hu címre küldött, „Moaré – előrendelés” tárgyú, a választott bibliofil változat nemét (kemény táblás/díszdobozos) feltüntető, az előfizető nevét, e-mail-címét, számlázási adatait is tartalmazó e-mailben. A kiadó e-számlát állít ki, amit a megadott e-mail-címre küld el. Az előrendelés a számla kiegyenlítésével lesz érvényes.

A kötetről az alábbiakat írja a fülszövegben Csehy Zoltán: „A moaré hullámos mintázatú selyemszövet. De így hívják a képernyőt elözönlő, zavaró csíkokat, alakzatokat is. Kabai ebből a termékeny, geometrikus »zavarból« teremt hatásos költészetet. Képernyők ezek a versek, melyek a szemünk láttára változnak át fotóvá, eleven képernyők ezek a fotók, melyek szinte egyetlen szempillantás alatt transzformálódnak versekké. Így látja a világot az, aki »turista a saját életében«, aki tudja, hogy a vers mindig »a magány nyelvén« szólal meg, hogy valahol belül is létezik egy többé-kevésbé bekamerázható, idegen város. Ritka szerencse, ha egy költő, ha egy fotós épp ebbe a belső városba kap ösztöndíjat.

Dobozos változat

Részletek és bővebb információk:

– a kötet Facebook-oldalán;

– és a Joshua Könyvek Facebook-oldalán.

(A moaré versei ismert értelmiségiek, művészek előadásában ezen a Youtube-lejátszási listán hallgathatók meg.)

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
irodalom

Mechiat Zina volt a Boggie: Költőim rendezvénysorozat februári vendége
Kiszely Márk volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Vaktérkép

Más művészeti ágakról

Csáki László: Kék Pelikan
gyerek

Kabóca Bábszínház: Dödölle
Paweł Pawlak: Ancsa, avagy vázlatok tüsszögő svájcisapkával, Pagony, 2024


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés