bezár
 

színház

2021. 07. 05.
Tizenkét bemutatót tervez az évadra a Békéscsabai Jókai Színház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizenkét bemutatót tervez az évadra a Békéscsabai Jókai Színház Tizenkét bemutatót tervez a 2021/2022-es évadban a Békéscsabai Jókai Színház: a felnőtteket négy nagyszínpadi, két kamaratermi és két stúdiószínházi bemutatóval, a gyerekeket pedig négy előadással várják - tájékoztatta a teátrum hétfőn közleményben az MTI-t.

Mint írják, a pandémia okozta sokk, elzártság és stressz miatt a következő évadot szeretnék szórakoztatóbbá tenni, így zenés évadot hirdetnek.

Szkéné színház

Az előző szezonról júliusra tolódott a Verebes István által rendezett Pezsgős vacsora bemutatója; szeptemberre pedig a Száll a kakukk fészkére című könyv alapján készült Kakukkfészek premierje, így ha a járvány nem szól ismét közbe, várhatóan novemberben indul az új évad.

A felnőtteket a nagyszínpadon a Made in Hungáriával, Tamási Áron Énekes madár című szerelmes játékával, a Zorba című musicallel és az eredetileg az előző évadra tervezett Drakula horrorrockoperával várják.

A kamaraszínházban egy komolyabb és egy könnyed darabbal készülnek. Színre viszik Szabó Magda Az ajtó című, önéletrajzi elemekre támaszkodó regényét és Neil Simon Furcsa pár című vígjátékának női változatát.

A stúdiószínházban kétszereplős darabokkal várják a nézőket: a Váratlan találkozások egy elvált házaspárról szól, akiket mégis összekötnek az ünnepek. A Királyom, Isten áldjon című darab pedig Mátyás király titkos szerelmét emeli a középpontba.

A gyerekeket több ősbemutató is várja. A Viharsarok Táncszínházzal közös koprodukció lesz a Fehérlófia című mesejáték. Az eredetileg az előző évadra tervezték az Egy vérből elnevezésű drámapályázat egyik nyertes darabja, a Tihany Tündér bemutatóját, amely a gyerekek nyelvén foglalkozik a trianoni kataklizmával.

A Petőfi-évforduló előtt a János vitéz modern hangszerelésű, rockos változatával hajtanak fejet Koltay Gábor rendezésében. A legkisebbeknek pedig a Trón alatt a király című macskatörténetet ajánlják a végzős színészosztály vizsgadarabjaként.

A Békéscsabai Jókai Színház a jövő évadban is csatlakozik a kormány által indított Lázár Ervin-programhoz, 26 előadást tartanak majd az általános iskola harmadik és ötödik osztályos tanulóinak. Emellett a korábbi évek gyakorlatának megfelelően a vak, siket és nagyothalló nézőket is várják kiemelt előadásaikra, amelyeken jelnyelvi tolmács és narrátor működik közre.

Tizedik éve teszik lehetővé a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által nevelt gyermekeknek, hogy ellátogassanak egy-egy előadásra, az utazásukat is biztosítva. A Déryné-program részeként pedig három előadás (a Vénusz nercben; a Hajnalban, délben, este és a Két összeillő ember) olyan településekre utazik a következő évadban, ahol a nézők ritkán jutnak kőszínházi előadáshoz.

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Mindig bennem volt a játék szeretete Mindig bennem volt a játék szeretete
Interjú Szabó K. Istvánnal marosvásárhelyi tanulmányairól, külföldön szerzett rendezői tapasztalatairól és további terveiről
Rómeó-misszió avagy Rómeó és Júlia a Kaposvári Egyetem harmadéves színész osztálya előadásában Gyulán
színház

Ennél hangosabban nem lehet kiáltani Ennél hangosabban nem lehet kiáltani
A Mefisztó bemutatója az Átriumban
színház

Sok hűhó bántó vágyakért Sok hűhó bántó vágyakért
Lieberman és Álmodj rólam, Demetrius a Shakespeare/37 sorozatban

Más művészeti ágakról

Interjú Madaras Gergellyel a siker feltételeiről, a karmesteri hivatásról és célokról
lemezismertető
irodalom

Aranykapu Aranykapu
Gáspár-Singer Anna novellája a Prae spekulatív fikció témájú számából


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés