bezár
 

art&design

2021. 07. 30.
Mátrai Erik helyspecifikus térinstallációja látható Szentendrén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mátrai Erik helyspecifikus térinstallációja látható Szentendrén Mátrai Erik „Horror vacui” című helyspecikfikus térinstallációja szombattól látható Szentendrén a MANK Galériában.

A kiállításon a galéria fehér falai helyett a látogatók egy különleges hangulatú, színekben és fényben úszó térbe léphetnek be. A térinstallációt a művész kifejezetten erre a tárlatra hozta létre.

A tér és az idő dimenziójában kibontakozó helyspecifikus installáció címében a horror vacui (irtózás az űrtől) képzőművészeti fogalmát felhasználva a művész, az optikai jelenségek színtani vonatkozásait, az anyag és az anyagtalan közötti átjárást, illetve az érzékelés tapasztalatait helyezi a középpontba.

Mátrai Erik munkáiban a fény téralakító tulajdonságait kutatja a fehér felületeken megjelenő színtükröződések által. A horror vacui a képzőművészetekben a rendelkezésre álló tér, képfelület teljes kitöltését jelenti. A galéria egész terét betöltő installációja mellett a kiállítótérben táblaképek formájában megjelennek a színtükröződés jelenségét felhasználó korábbi munkái is.

Mátrai Erik tárlata augusztus 29-ig tekinthető meg. A kiállítás látogatható lesz az ArtKert összművészeti fesztivál ideje alatt is.

További információk a kiállításról ezen a linken érhetőek el.

A négyzetes kép forrása: Mátrai Erik: Moving Wall; 2019
© Mátrai Erik

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Papageorgiu Andrea alkotásai a Barabás Villában
Az antropomorf jelleg mint animációs karaktertipológiai megközelítés
art&design

Interjú Hegyi Lóránddal

Más művészeti ágakról

Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés