bezár
 

színház

2021. 08. 23.
Szeptember 17-én kezdődik a MITEM
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szeptember 17-én kezdődik a MITEM Tizenkilenc produkció érkezik tizenhárom országból a 7. Madách Nemzetközi Színházi Találkozóra (MITEM), amelyet többszöri halasztás után szeptember 17. és október 9. között rendeznek meg a Nemzeti Színházban.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a színházi találkozó hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: a kulturális élet szereplői a járvány alatt is dolgoztak, ennek eredményeként rendezhetik meg a két alkalommal is elhalasztott fesztivált.

Szkéné színház

A gazdag kulturális programkínálat jól mutatja, hogy a művészekre számíthatunk akkor, amikor az életet újraindíthatjuk - tette hozzá.    

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, a MITEM alapítója elmondta, hogy a színházi találkozón az eredetileg meghívottak közül egy indiai és egy vietnami színház kivételével minden társulat részt tud venni.

A MITEM-en olyan nemzetközi hírű alkotók rendezései lesznek láthatók, mint például Robert Wilson, Theodorosz Terzopulosz, Aleksandar Popovski, Emma Dante és Victoria Thierrée Chaplin - sorolta Vidnyánszky Attila.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról
A szexuális nevelés hiánya és TikTok a Nemzetközi Roma Színházi fesztiválon

Más művészeti ágakról

irodalom

Závada Péter: A muréna mozgása, Jelenkor, Budapest, 2023.
Az év ódaköltője 2024 pályázat eredményhirdetése
Csáki László: Kék Pelikan
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés