bezár
 

zene

2021. 09. 04.
Szeptemberben rendezik a III. Nemzetközi Doráti Antal Karmesterversenyt Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szeptemberben rendezik a III. Nemzetközi Doráti Antal Karmesterversenyt Budapesten Szeptember 11-én rendezik a III. Nemzetközi Doráti Antal Karmesterversenyt a budapesti Zeneakadémián.

Az első és a második fordulót szeptember 4. és 8. között a MÁV Szimfonikus Zenekar próbatermében, a középdöntőt szeptember 9-én a Budapesti Olasz Kultúrintézetben, a döntőt szeptember 11-én rendezik a budapesti Zeneakadémián.

A versenyre több mint 200 karmester jelentkezett, főleg európai országokból. A döntőbe két versenyző jut, akik egy-egy Doráti- és Csajkovszkij-művet adnak elő. A jelentkezők korhatár nélkül vehetnek részt a megmérettetésen - mondta el Lendvai György, a MÁV Szimfonikus Zenekar ügyvezető igazgatója a versenyt bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten. Kiemelte, hogy a zenekar számára a koncerteken túl kiemelten fontos a fiatal szólisták és karmesterek támogatása, segítése pályájuk elindításában, a közönséggel való megismertetetésük.

Davide Cicchetti, a Classics Management ügyvezető igazgatója felidézte a verseny létrejöttét, s elmondta, hogy az idei döntőt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal való együttműködésnek köszönhetően rögzítik és az M5 csatornán még az idei évben sugározzák.

A komolyzenei eseménysorozat a Classics Management Kft. és az Overture Nonprofit Közhasznú Kft., a MÁV Szimfonikus Zenekar, a BRAAAVI Performing Arts Group cégcsoport és az Artes Italia közreműködésével, valamint a Nemzeti Filharmonikusok és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem támogatásával valósul meg. A Stingray Group kanadai székhelyű média és szórakoztató cég 2022 januárjától sugározza a rögzített döntőt és gálát.

A zsűri tagja John Axelrod, a Kiotói Szimfonikus Zenekar vezető vendégkarmestere, a Real Orquesta Sinfónica de Sevilla művészeti igazgatója; Oleg Caetani, aki Torinóban elnyerte a RAI (Olaszország közszolgálati rádió- és televíziótársaságának zenekara) díját, valamint Berlinben megnyerte a Karajan versenyt; Anna Duczmal Mroz, a lengyel rádió Amadeus Kamarazenekarának művészeti igazgatója; Lendvai György, a MÁV Szimfonikus Zenekarának ügyvezető igazgatója; Myron Michailidis, a Philharmonisches Orchester Erfurt és az Erfurt Opera főzeneigazgatója; Szergej Szmbatyan, az Örmény Állami Szimfonikus Zenekar művészeti igazgatója és vezető karmestere.

A négyzetes kép forrása: © James Kriegman

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Balatoni Sándor
Beszélgetés Szabó Ferenc Jánossal zenei hagyományról, zenei felfedezésekről
Három koncert a Veszprémi Régizenei Napokról
Ranaldo-Jarmusch-Urselli-Pándi: S/T, 2019; Churning of the Ocean, 2021 – Trost Records

Más művészeti ágakról

Horváth Florencia felolvasóestje a Három Szerb Kávéházban
irodalom

Kicsoda Esterházy a magyar irodalomban? Kicsoda Esterházy a magyar irodalomban?
Három tematikus különszám bemutatójáról
irodalom

Mi az erő, amit könyvnek hívnak? Mi az erő, amit könyvnek hívnak?
Ferencz Mónika, Nagy Hajnal Csilla és Érsek-Obádovics Mercédesz kötetbemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés