bezár
 

film

2021. 09. 04.
Megnyílt a XV. Ars Sacra Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megnyílt a XV. Ars Sacra Fesztivál Megkezdődött a XV. Ars Sacra Fesztivál, amely idén a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódik, a szeptember 4-től 12-ig tartó rendezvénysorozaton országszerte rendeznek koncerteket, lesznek filmvetítések, beszélgetések, családi és szerzetesi programok.

"Életünk belső valóságai csak akkor találják meg a helyüket, ha az egész világmindenségnek az alkotóhoz fűződő kapcsolata is valamiképpen megjelenik bennük" - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek, aki a Magyar Nemzeti Múzeumban megnyitotta a fesztivált.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége köszöntőjében kiemelte: az Ars Sacra Fesztivál immár tizenöt éve tárja a jóság, a szépség és az igazság Istentől eredő értékeit a látogató elé.

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója arról beszélt, hogy az általa vezetett intézmény két kiállítással, a pálosokat, valamint a premontrei rendet bemutató tárlattal illeszkedik az Eucharisztikus Kongresszushoz.

A négyzetes kép forrása: ars-sacra.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

18. VERZIÓ Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál
Nagy Dénes: Természetes fény
Interjú Gábor Bencével, a Volt egyszer egy képregény alkotójával

Más művészeti ágakról

színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, első nap A Desiré Fesztiválról – Szabadka, első nap
Desiré Central Station 2021 – The History and You
Áfra János és Szegedi-Varga Zsuzsanna közös kötetének bemutatója a MERSZ Klubban
irodalom

Egyenlő távolságra mindenkitől Egyenlő távolságra mindenkitől
Berta Ádám: Magamat rajzolom középre, Cser Kiadó, Budapest, 2021.


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés