bezár
 

art&design

2021. 09. 10.
Tristan Tzarára is emlékeznek a III. Nemzetközi Digitális Művészeti Triennálén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tristan Tzarára is emlékeznek a III. Nemzetközi Digitális Művészeti Triennálén A dadaizmus egyik megteremtőjére, a 125 éve született Tristan Tzarára is emlékeznek a III. Nemzetközi Digitális Triennálé Digitális agóra című, szombaton Szekszárdon nyíló kiállításán.

A Magyar Elektrográfiai Társaság (MET) és a Babits Mihály Kulturális Központ harmadszor rendezi meg a tárlatot, amely október 31-ig látható a Művészetek Házában, illetve a központ két kiállítótermében. A szekszárdi kiállításon 169 hazai és 45 külföldi művész mintegy 300 alkotásából több mint kétszázat mutatnak be.

A bemutatón az elmúlt három évben született, új, innovatív eljárások és digitális technológiák alkalmazásával létrehozott műveket is láthat majd a közönség. Újszerűek a QR-kóddal leolvasható képek, és a kollázsok, nyomatok mellett a fény-hang installációk, videók, animációk széles választéka jelenik meg.

A szekszárdi, illetve az azt követő budapesti tárlat résztvevői lesznek a pályázókon kívül meghívott művészek, mások mellett Csáji Attila, Horkay István, Lévay Jenő, Szombathy Bálint, a japán Handzsi Szaeko, a görög Florentina Ikonomidou, a kanadai Derek M. Besant, és a 2019-ben elhunyt Joseph Kádár alkotásaiból is válogathattak a rendezők. A Németországban élő Lux Antal Szekszárdon Turbulencia című nyomatával, Kelle Antal Artformer kétszer egy méteres, textilre nyomtatott absztrakt alkotással, a 2015-ös triennálé tehetségdíjas argentin alkotója, Cecilia Mandrile egy animációval jelentkezik.

A program részeként a Tristan Tzara 125-Hommage című kiállításon többek között egy interaktív alkotást is bemutatnak: Lisányi Endre és Várallyai Zoltán művében egy számítógép képernyőjén megjelenik a művész által készített nyomat, a néző a kép neki tetsző változatát elküldheti magának elektronikus levélben, és kinyomtathatja. Eközben a gép egy hangkollázst, Tzara egy dadaista versének felvételét játssza le. A költő előtt tiszteleg Mátrai István plexiből készült, lézerrel kivágott elemekből összeállított emlékműve is.

A négyzetes kép forrása: wikimedia.org

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Játszd újra! Játszd újra!
Molnár Judit Lilla: Tervezett véletlen című tárlata a Budapest Galériában
art&design

Azt mondom: cirkusz Azt mondom: cirkusz
Szubjektíven CIRCUS FLOW Cirkusz-Művészet-Alkotás Tárlatról, Visegrád, 2021. július 7., Duna Event rendezvényhajó
art&design

Transzparencia Transzparencia
Majoros Áron Zsolt „Influence/Hatás” című kiállításáról
art&design

Balatont álmodom, s melléje magamat Balatont álmodom, s melléje magamat
Gondolatok Bodolóczki Linda „Nekem a Balaton” című kiállításának képeiről

Más művészeti ágakról

irodalom

Csak az irodalom segíthet Csak az irodalom segíthet
Bemutatták A ránk bízott kert. Ökoköltészet – világirodalmi antológiát, Prae Kiadó, 2021
A Kiss Llászló +4 pécsi koncertje
gyerek

Együtt bejárni a szövegeket Együtt bejárni a szövegeket
A Pagony Kiadó bemutatta Fenyő D. György legújabb kötetét
Helga Flatland: Egy modern család című regényének bemutatója


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés