bezár
 

art&design

2021. 10. 13.
Kihirdették a Nemzeti Ifjúsági Tanács fotópályázatának győzteseit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kihirdették a Nemzeti Ifjúsági Tanács fotópályázatának győzteseit A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) „Együtt. Újra.” című, a civil közösségi élet újraindulásának bemutatására kiírt fotópályázatának eredményhirdetésére kedden került sor Budapesten.

A kezdeményezés célja a koronavírus-járvány megszorításai után a civil szervezetek programjainak és a közösségi élet újraindulásának bemutatása volt - emlékeztetett a díjátadón Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, hozzátéve, hogy a pályázatra 18 és 35 év közötti, valamely civil szervezethez kötődő magánszemélyek küldhettek be fényképet.

A NIT kezdeményezésére, a Miniszterelnökség támogatásával indított fotópályázatra összesen 81 pályamunka érkezett be, ebből első körben 20 fotót választott ki az öttagú zsűri. A második körben három díjat és egy különdíjat ítéltek oda - hangzott el az ünnepségen.

Az első díjat és az azzal járó 300 ezer forintos pénzjutalmat Bíró Benedek vehette át Újra kerek a világ című munkájáért, amelyen önfeledten boldog táborozó gyerekek láthatóak hintázás közben. A második Doszpoly Roland A gyermeknapi öröm című képe lett, a harmadik díjat Fodor Alexandra Felszabadultság című fotója nyerte el. A pályázat különdíját Radvánszky Krisztina vehette át.

Daróczi Csaba fotóművész videóüzenetében elmondta, hogy a pályamunkák értékelésekor három szempontot vett figyelembe a zsűri: egyrészt, hogy mennyire felelt meg a kép a kiírás témájának, illetve a pályázat címének, emellett értékelték a fotográfia kidolgozásának minőségét, illetve azt is, hogy a fotón szereplő emberek arca mennyire tükrözte az újratalálkozás örömét.

Hegedűs Zoltán, a NIT elnöke kiemelte, hogy a fotópályázatra beérkezett munkák jól érzékeltetik a civil szektorban újrainduló közösségi életet, a programok változatosságát, azok legszebb pillanatait. Ismertetése szerint a beküldött pályamunkák között voltak olyanok, amelyek gyermekeknek szóló rendezvényeken, időseknek tartott programokon vagy sérült fiatalok részvételével megrendezett eseményeken készültek.

A közönség által kiválasztott legjobb húsz fénykép az Aranytíz Kultúrházban látható, de a tárlat később vándorkiállításra indul az országban.

Négyzetes kép forrása: https://www.facebook.com/HungarianNYC/

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Az eltűnt idő nyomában Az eltűnt idő nyomában
Tértelen hely projekt: A Blaha Lujza tér múltja és jelene négy fiatal szemével
art&design

Fekete-lyukba szervezett turistaút Fekete-lyukba szervezett turistaút
A DOOM című kiállítás a Horizont Galériában
art&design

Azt mondom: cirkusz Azt mondom: cirkusz
Szubjektíven CIRCUS FLOW Cirkusz-Művészet-Alkotás Tárlatról, Visegrád, 2021. július 7., Duna Event rendezvényhajó
art&design

Mágikus önbeállítás Mágikus önbeállítás
Galántai: 80. Riport a kapcsolati hálóról, A jövő emlékei című kiállításról és az Artpoolról az intézet kurátorával, László Zsuzsával

Más művészeti ágakról

A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Baracskai Zlatko válaszol
irodalom

Van bennünk rózsa Van bennünk rózsa
A Margó Fesztiválon mutatták be Danyi Zoltán A rózsákról című regényét (Magvető Kiadó, 2021)
gyerek

Áspis, kerekes Áspis, kerekes
Ölbeli játékok, gyerekirodalom és mozgásfejlődés


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés