bezár
 

színház

2021. 10. 21.
Indul a Keresztény Színházi Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Indul a Keresztény Színházi Fesztivál November 3-án Blaskó Balázs rendezésével, Csiky Gergely „A nagymama” című darabjával kezdődik a VII. Keresztény Színházi Fesztivál az Újszínházban; a vasárnapig tartó rendezvényen az előadások mellett beszélgetésekkel, kiállítással és zenei programokkal is várják az érdeklődőket.

Az idén hetedik alkalommal rendezi meg a Keresztény Színházi Fesztivált az Újszínház. A fesztivál fő témája továbbra is a kereszténység megélése, a szeretet parancsa és ereje, amely a művészet által nyer felmagasztosulást és útmutatást – idézték az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában a színház igazgatójának szavait.

Szkéné színház

Dörner György, aki 2012 óta irányítja a teátrumot, és 2022. február 1-jétől újabb öt évig vezetheti az Újszínházat, a műsorban elmondta: folytatja a korábban megkezdett a munkát, továbbra is magyar szerzők műveit játssza a színház. Mint mondta, kimeríthetetlenek a magyar szerzők, egyre több drámát és színházi előadásra alkalmas művet fedez fel. „Íratok színdarabot novellából és regényből is. Így például a Feltámadás Makucskán című művet, amelyet éppen most ír Fazekas István egy Szabó Dezső-novellából” – tette hozzá.

Mint mondta, Nagy Viktor rendező decembertől az Újszínház főrendezője lesz, Viczián Ottó színművész pedig művészeti vezetőként vesz részt a munkában.

A Keresztény Színházi Fesztivál előadásairól szólva kiemelte, hogy a szakralitásnak mindig jelen kell lennie egy művészi alkotásban. „Egy szívmelengető történet, legyen az akármilyen banális, az is közelebb visz bennünket a szereteten keresztül az éghez” – fogalmazott.

Az igazgató elmondta: a fesztivál nyitóelőadása Blaskó Balázs rendezésében Csiky Gergely A nagymama című darabja lesz. Szintén a nyitónapon az Újszínház Galériában nyílik Mayer István, a népművészet mestere, szobrászművész és szemeskályha készítő mester kiállítása.

A zárónapon, november 7-én tűzik műsorra Bártfay Rita rendezésében Fazekas István Zrínyi Ilona című történelmi monodrámáját a Bubik István Stúdiószínpadon. Este mutatják be a Csíksomlyói passiót a nagyszínpadon, Nagy Viktor rendezésében. Az előadáshoz Rossa László a drámához szorosan kapcsolódó zenei anyagot készített, részben a passiókban gyakran szereplő egyházi énekek felhasználásával. Az előadást az Újszínház Kerényi Imre emlékének ajánlja.

A négyzetes kép forrása: Keresztény Színházi Fesztivál

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, harmadik nap A Desiré Fesztiválról – Szabadka, harmadik nap
Desiré Central Station 2021 – The History and You
színház

A Desiré Fesztiválról – Szabadka, első nap A Desiré Fesztiválról – Szabadka, első nap
Desiré Central Station 2021 – The History and You
színház

Szentivánéj a Pasaparkban Szentivánéj a Pasaparkban
A Pintér Béla és Társulata Marshal Fifty-Six cím előadásáról
színház

A nagyváradi Tündér Lala A nagyváradi Tündér Lala
Zenés mesejáték felnőtteknek vagy gyerekeknek

Más művészeti ágakról

art&design

Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is Gyorsan szoktunk ítéletet mondani a művészeti világban, de be kell nézni a színfalak mögé is
Háttérinterjú Szántó András szerzővel és kulturális stratégiai szaktanácsadóval karrierútjáról, a globális művészeti színtérről és a CEE régió nemzetközi láthatóságáról
Interjú Varga Judittal a siker lehetséges jelentéseiről, a zenei egyetemek szerepéről és a női zeneszerzők helyzetéről
irodalom

Úton lenni boldogság, frontra menni halál Úton lenni boldogság, frontra menni halál
Interjú Fehér Renátóval, a ŠVEJK 100 antológia szerkesztőjével
Beszámoló a 11. Frankofón Filmnapok programjáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés