bezár
 

zene

2021. 10. 23.
Ifj. Balázs Elemér zongoraestje
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ifj. Balázs Elemér zongoraestje A Tehetség kötelez-sorozat részeként Ifj. Balázs Elemér ad zongoraestet november 3-án 19 órai kezdettel a Zeneakadémia Solti Termében – olvasható az intézmény honlapján.

Balázs Elemér zenész családba született, és már tanulmányai megkezdése előtt komponált darabokat. Jelenleg Dráfi Kálmán másodéves hallgatója a Zeneakadémián. 2017-ben elnyerte a Creative Art-díjat, 2018-ban az Országos Zongoraverseny nagydíjasa és különdíjasa lett, 2019-ben Junior Prima Díjat vehetett át. Részt vett Takács-Nagy Gábor és Vásáry Tamás mesterkurzusán. Édesapja felkérésére írt vonószenekari darabjait a Budafoki Dohnányi Zenekar játszotta lemezre Örök szerelem címmel, az album később Fonogram-díjat kapott. Első színházi kísérőzenéje Weöres Sándor Octopus c. darabjához készült, mely 2018/19-ben az évad előadása lett. Szólistaként fellépett többek közt a Zeneakadémián, a Müpában, a Magyar Rádióban, a BMC-ben, Nevers-ben és Párizsban. Debütáló Chopin-lemeze 2021-ben jelenik meg a Fonó gondozásában.

Műsor: Rahmanyinov: c-moll etűd, op. 39/1, Rahmanyinov: a-moll etűd, op. 39/6, Rahmanyinov: esz-moll etűd, op. 39/5, Liszt: Költői és vallásos harmóniák – 8. Miserere, d’après Palestrina, Liszt: Zarándokévek, Második év: Itália – 7. Dante-szonáta. Ezután rövid szünet következik, majd Bartók: 2. rapszódia, BB 96a Balázs Elemér: Pensati Libera, végül Maurice Ravel: Tzigane. Előadók: Schwartz Zoltán (hegedű), Balázs Elemér (zongora).

Négyzetes kép a leadben: zeneakademia.hu

nyomtat

A prae egy több mint húsz éves történettel rendelkező brand, aminek növekedését és fejlődését most Ön is segítheti. Célunk, hogy minél több emberhez eljussanak a kultúráról való gondolataink és az ezt tartalmazó termékeink - akár az online portál cikkei, a különböző folyóiratszámok vagy a könyveink. A kooperációt nem szeretnénk viszonzatlanul hagyni: a különböző támogatásokért igyekszünk azzal egyenértékű köszönetet mondani.

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Interjú Optimist Prime-mel és Transibittel
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Baráth Bálint válaszol
Platon Karataev koncert a Müpában
A Prae körkérdése zeneszerzőknek: Balatoni Sándor válaszol

Más művészeti ágakról

színház

Lírai szerepjátékok Lírai szerepjátékok
A Temesvári Stúdió Apró kozmikus félreértés című előadásáról
gyerek

Csodás anyagok birtokában vagyunk Csodás anyagok birtokában vagyunk
Interjú Boldizsár Ildikóval, a Mese című folyóirat megalapításáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés