bezár
 

zene

2021. 10. 25.
Rebekka Bakken és a Modern Art Orchestra a Müpában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rebekka Bakken és a Modern Art Orchestra a Müpában A pop, a blues és a dzsessz területén egyaránt otthonosan mozog Rebekka Bakken norvég díva, aki november 2-án saját kvartettje és a Modern Art Orchestra kíséretében ad koncertet a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

Rebekka Bakken tavaly a pandémia miatt elmaradt koncertjét pótolja. Három oktávot átfogó hangterjedelme, füstös orgánuma és szuggesztív színpadi jelenléte mára a legkedveltebb, nemzetközi hírű előadók közé emelte – közölte a Müpa az MTI-vel.

Saját dalai nemcsak a közönség, de a szakma elismerését is meghozták neki Európában és a tengerentúlon. 2017-ben elnyerte Ausztria legjelentősebb zenei díját, az Amadeus Awardot, de több ízben szerepelt az Echo-díj jelöltjei között is. Szerteágazó ízlését és kompromisszumoktól mentes alkotói hozzáállását jellemzi, hogy saját szerzeményein kívül készített lemezt többek között E. E. Cummings verseiből és Tom Waits-számok újraértelmezéseiből is.

Az est egyik felében a bluesosabb hangulatú Things You Leave Behind és a karácsonyt idéző Winter Nights című album legjavából kaphat ízelítőt a Müpa közönsége Bakken kvartettjének kíséretével. A koncert másik felében a Tom Waits-lemezről hangzik el egy bővebb merítés a Modern Art Orchestra közreműködésével.

A Fekete-Kovács Kornél által vezetett MAO zenei stílusokon átívelő koncepcióiról és üdítő hangzásvilágáról ismert big band, amely gyakran vállalkozik elsőre szokatlannak tűnő koprodukciókra. Ezek sorába illeszkedik Rebekka Bakkennel közös műsoruk is.

A négyzetes kép forrása: Müpa

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
„Határtalan Design”/ Design Without Borders a FUGÁban
Az UMZE kamaraegyüttesének pécsi koncertjéről
zene

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében

Más művészeti ágakról

Szálinger Balázs volt a Költőim sorozat vendége
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés